Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Un bărbat din Piatra Neamț și-a aruncat în aer apartamentul cu copilul înăuntru, după ce a pierdut custodia
UPDATE. Un bărbat din Piatra Neamț și-a aruncat în aer apartamentul cu copilul înăuntru, după ce a pierdut custodia

UPDATE. Un bărbat din Piatra Neamț și-a aruncat în aer apartamentul cu copilul înăuntru, după ce a pierdut custodia

Un bărbat din Piatra Neamț și-a pus în pericol propriul copil, de 7 ani, după ce a incendiat intenționat apartamentul în care locuia. Individul se certa cu fosta soție din cauza custodiei băiatului.

UPDATE: Bărbatul acuzat de incendiere a fost reținut și va fi cercetat pentru tentativă de omor. Copilul a fost transportat la spitalul de copii din Iași, pentru îngrijiri medicale. pe


Un individ și-a pus în pericol propriul copil incendiind cu intenție apartamentul în care locuia.

Un copil în vârstă de 7 ani a ajuns la spital după un incendiu provocat intenționat, într-un apartament. Incidentul s-a petrecut în municipiul Piatra Neamț. Potrivit reprezentanților ISU Neamț, autorul incendiului este un bărbat în vârstă de 39 de ani. Acesta a dat foc locuinței după ce s-a certat cu fosta soție. Bărbatul ar fi golit trei butelii de gaz în casă, după care a aprins chibritul.

Din cauza gazului acumulat s-a produs o explozie puternică, iar flăcările au cuprins pereții. Fiul bărbatului, în vârstă de 7 ani, a fost rănit și a ajuns la spital pentru îngrijiri.

„În urma incendiului au rezultat două victime: un minor de 7 ani şi un bărbat de 39 de ani. Minorul a fost preluat de echipajul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de la SAJ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Fosta soție a anunțat că bărbatul și-a pus în pericol propriul copil

Înainte de a se produce incendiul, fosta soţie a sunat la numărul de urgență 112 solicitând ajutor. Ea a arătat că bărbatul amenință că va da foc locuinței în care se afla împreună cu fiul ei.

„Imediat, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, fiind solicitat şi sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale. În momentul în care luptătorii SAS au pătruns în incinta imobilului, s-a produs o explozie, urmată de izbucnirea unui incendiu. Incendiul a fost localizat şi lichidat de pompieri. Minorul a fost scos din imobil de un poliţist, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Georgiana Moșu.

Conform spuselor acesteia, certurile dintre soți au izbucnit din cauză că nu s-au înțeles asupra custodiei copilului.

Locatarii blocului nu au avut de suferit

Locatarii blocului în care a izbucnit incendiul au fost evacuați pentru câteva ore. Ei s-au întors în imobil după ce focul a fost stins, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcţii au constatat că structura nu a fost afectată.

Bărbatul care a provocat incendiul a fost reţinut de poliţişti pentru a fi audiat. Cercetările sunt făcute de poliție în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.