Evenimentul Zilei > Justitie > Și-a incendiat intenționat tatăl pentru a-l ucide. Procurorii clujeni spun că nu au mai văzut atâta cruzime
Și-a incendiat intenționat tatăl pentru a-l ucide. Procurorii clujeni spun că nu au mai văzut atâta cruzime

Și-a incendiat intenționat tatăl pentru a-l ucide. Procurorii clujeni spun că nu au mai văzut atâta cruzime

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat din Dezmir, județul Cluj, care este este acuzat că și-a incendiat tatăl.

Acuzația care i se aduce lui Paul Jucan este de tentativă de omor, și asta pentru că a aruncat cu benzină pe tatăl său pentru a-l ucide prin incendiere. Incidentul a avut loc la casa din Dezmir în care locuiau victima șifiul acestuia.

Pe numele lui Paul Romulus Jucan a fost emis un mandat de arestare pereventivă pentru 30 de zile.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă: dispune arestarea preventivă a inculpatului Jucan Paul Romulus, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12 ianuarie 2022 şi până la data de 10 februarie inclusiv.

În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 272 alin. 1 Cod Procedură Penală stabileşte onorariu pentru apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 313 lei, care se va avansa din Fondul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Cluj – av. G.B.. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 ianuarie, ora 15:00, în prezenţa inculpatului reţinut”, se arată în sentință.

S-au certat de la mobilă

Procurorii clujeni susțin că în data de 10.01.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în varianta tentativei la omor, violenţă în familie în varianta lovire sau alte violenţe şi distrugere.

”Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat că într-un imobil din com. Apahida, sat Dezmir, în data de 10.01.2022, în jurul orei 20:00, între persoana vătămată JV şi fiul său, inculpatul Jucan Paul Romulus, s-a iscat un conflict din cauza unor corpuri de mobilier. Conflictul a degenerat şi inculpatul a luat dintr-o anexă un bidon ce conţinea benzină şi din dreptul uşii a aruncat cu bidonul spre tatăl său care se afla în preajma șemineului. Persoana vătămată JV a fost transportată la UPU şi prezintă arsuri de gradul II pe aproximativ 15% din suprafaţa corpului”, susțin anchetatorii clujeni.

În seara de 11.01.2022, procurorul a dispus reținerea inculpatului Jucan Paul Romulus pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 12.01.2022 a formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorilor de la Tribunalul Cluj.