Prețurile la benzină în România au crescut colosal. Un litru se vinde cu peste 6 lei

Prețurile la benzină în România au crescut colosal. Un litru se vinde cu peste 6 lei

Prețurile la benzină au crescut exagerat în toată România. Benzinăriile din România nu mai vând carburanți sub 6 lei litrul, iar un litru premium va ajunge la peste 7 lei. Specialiștii declară că producătorii au scumpit barilul de petrol, pentru a își recupera pierderile de anul trecut.

În ultimele 3 luni, carburanții din România s-au scumpit colosal. În medie, un litru de benzină sau de motorină a fost cu peste 20 de bani mai scump de la o lună la alta. Șoferii sunt șocați de prețul pe care trebuie să îl plătească zi de zi. Benzina nu se mai vinde sub 6 lei litrul, iar varianta premium sare de 7 lei pe litru.

"Numai în România se pot scumpi în halul ăsta. Noi, populația, suportăm tot. Muncim doar ca să plătim taxe, impozite și prețuri mărite la tot. Absolut tot!Era la 6 lei și 11 bani, azi e 6,18. Probabil, o să ajungem să mergem cu bicicleta curând," a declarat un șofer.

"Se simte, pentru că noi muncim, fiind și studente, cheltuielile sunt mai mari." , a povestit o altă șoferiță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Benzinarie PETROM

Un plin de benzină este cu 40 de lei mai mult față de anul trecut

"Prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 2,7%, iar motorina s-a scumpit cu 3,8 la sută. Ceea ce înseamnă că un plin costă în acest moment cu 8, respectiv 11 lei, mai mult decât luna trecută. Efectele scumpirii carburanților le vom resimți în tot ceea ce cumpărăm și folosim în viața de zi cu zi.", a transmis un analist economic pentru Digi24.

Specialiștii spun că scumpirile vor continua și vor fi resimțite în tot ce vom cumpăra pentru viața de zi cu zi.

România are cel mai scump carburant din Europa

"Avem cel mai scump combustibil și, dacă-l raportăm la salariul mediu, la puterea de cumpărare din România, suntem cea mai piperată țară din UE din această perspectivă. În medie, o familie alocă 10% pentru transport, incluzând și combustibil pentru cei care au mașini. Cred că e o presiune pentru buzunarul românilor," a spus Iancu Guda.

Prețuri mari în toată Europa

Prețul benzinei în Europa a crescut considerabil, deși cererea a fost mult mai mică din cauza restricțiilor și a măsurilor de carantină impuse de pandemia de coronavirus.

"Pentru benzină, datele fundamentale nu arată bine. Acest lucru nu se va schimba până când cererea de combustibili pentru avioane nu se va îmbunătăţi", crede Mark Williams.