După incidentul cu pricina, poliția din Singapore a avertizat pasagerii să nu recurgă la astfel de tertipuri, în condițiile în care, în Singapore, persoanele care intră în zona de securitate a aeroportului, fără intenția de a folosi tichetele de îmbarcare, riscă amendă sau închisoare.

In Singapore, orice persoană care trece de zona de securitate și nu folosește biletul de avion riscă o amendă de 14 mii de dolari sau doi ani de închisoare.

„Pasagerii care ajung în zona de tranzit cu un tichet de îmbarcare valabil ar trebui să fie acolo cu unicul scop de a călători spre destinația înscrisă pe tichet”, se arată într-un comunicat al poliției din Singapore.

Aeroportul din Singapore este unul dintre cele mai spectaculoase din lume: în interiorul său se află o cascadă artificială de 40 de metri înălțime și un parc de 14 mii de metri pătrați (care include și un pod suspendat și 3 000 de arbori).

În 2016, un malaezian a fost condamnat la închisoare după ce a petrecut nu mai puțin de 18 zile în acest aeroport, după ce a falsificat mai multe tichete de îmbarcare, pentru a avea acces la saloanele VIP.

Tot în 2016, poliția a arestat un cuplu care s-a folosit de tichete de îmbarcare cu unicul scop de a avea acces la mall-ul din interiorul aeroportului, informează CNN, citat de Digi 24.