Sexy-parlamentarii și pușcăriabilii vor la primărie

Sexy-parlamentarii și pușcăriabilii vor la primărie

Lista candidaților exotici care vor să ajungă primari în 2016 este în creștere. Unii renunță la Ferrari, alții la indemnizația de senator, de dragul interesului local

Dosarele penale sau scandalurile publice nu par să fie un impediment în calea candidaților: deputatul PSD Ionel Arsene, protagonistul ridicol al unei intrigi condimentate cu scene erotice, vrea să ajungă președintele C.J. Neamț.

În campania de la localele din 2016, probabil că nu vor lipsi nici ideile revoluționare, dar neaplicabile, în dorința unor candidați de a atrage atenția. De exemplu, deputatul PNL Costică Canacheu (ex-PDL), vrea să ajungă primar general al Capitalei cu un program în care propune desființarea sectoarelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Deputatul PSD Cristian Rizea se sacrifică pentru o femeie nefericită

Voluntar la pușcărie

Aflat în competiția pentru Primăria sectorului 5, liderul organizației locale a PSD, Cristian Rizea, s-a oferit să intre la închisoare în locul unei femei, cerând eliberarea acesteia, el urmând să efectueze în locul ei restul pedepsei. „Sunt revoltat de cazul din județul Caraș Severin. O mamă a fost condamnată la un an de închisoare cu executare pentru că a furat o jucărie de ziua copilului ei (...) Nu știu cât mai are doamna Dogaru de executat din pedeapsă. Mă ofer să execut restul pedepsei în locul domniei sale”, a scris Rizea, pe facebook.

El a devenit empatic cu soarta unor oameni nefericiți abia după ce a intrat în cursa electorală, până acum Rizea fiind cunoscut pentru pasiunea sa pentru Ferrari sau vacanțele exotice.

Confruntarea din sectorul 5 se anunță interesantă, având în vedere că Marian Vanghelie, recent ieșit din arest, nu exclude varianta să candideze.

Mulțumită cu un salariu de primar

Nemulțumită probabil de indem nizația de la Parlament, senatoarea PNL Steliana Miron (ex-PPDD) vrea să ajungă primar la Rădăuți, deși salariul ar fi mai mic.

FOTO: Deputatul PNL Costică Canacheu vrea să lase șomeri primarii de sector

Ea a devenit celebră în momentul în care a declarat că indemnizația de senator nu-i ajunge nici pentru coafor. „Noroc cu soțul meu și cu părinții mei că mă susțin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor”, declara ea, în aprilie, pentru ”Evenimentul zilei”.

Ulterior, Steliana Miron a mărturisit că părinții ei au un coafor. Doamna senator a mai intrat în atenția presei și atunci când a făcut cerere către Administrația Penitenciarelor pentru a-l angaja pe Gigi Becali la cabinetul parlamentar.

Sexy-deputatul în șosete

În aprilie 2014, presa din Neamț a publicat un filmuleț în care deputatul PSD Ionel Arsene părea a fi protagonistul unei scene fierbinți, împreună cu o tânără elevă, care nu era soția sa. Arsene a susținut că este un trucaj. Situația a rămas neclară și, după o perioadă, deputatul PSD a anunțat că vrea să candideze la șefia CJ Neamț. Interesant este faptul că Arsene vrea să îi ia locul lui Culiță Tărâță, ultimul președinte al CJ Neamț, decedat în 2014. Arsene era certat cu Culiță Tărâță, acesta din urmă fiind suspectat că ar fi stat în spatele înregistrării în care deputatul PSD apărea îmbrăcat doar în șosete albe.

Liga nevestelor de pușcăriași

Un fenomen interesant din ultimii ani este cel al soțiilor care au candidat pentru poziția de primar, după ce soțul, fost edil, a ajuns la pușcărie. În 2013, erau patru astfel de situații. Trei neveste ale unor foști primari au și câștigat și le-au luat locul. Cel mai cunoscut caz este cel al Anetei Gireadă, primar în comuna Mihai Eminescu, din Botoșani. Ea a câștigat cu aproximativ 70% din voturile locuitorilor acestei comune și a negat vehement orice acuzație de nepotism. „Primăria nu e o moștenire. Cum să poți spune așa ceva?!”, declara, prin 2013, doamna Gireadă, indignată. Alt caz este cel al Mirei Radovancovici, primărița comunei Pojejana din Caraș-Severin. Ea este soția lui Omer Radovancovici, care a condus Primăria Pojejana până când a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru contrabandă cu țigări. Și la Socol, în Caraș Severin, Olguța Ghiță a ajuns edil-șef după ce soțul a fost băgat la pușcărie de către DNA. Valentin Ghiță a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru că a fraudat fondurile APIA.