Evenimentul Zilei > Actualitate > Sergiu, tăticul călăreț din Iași, s-a întors în ghetou. Casa din donații a ajuns la interlopi
Sergiu, tăticul călăreț din Iași, s-a întors în ghetou. Casa din donații a ajuns la interlopi

Sergiu, tăticul călăreț din Iași, s-a întors în ghetou. Casa din donații a ajuns la interlopi

Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, a revenit la vechile obiceiuri. În urmă cu un an, Sergiu era un adevărat erou după ce a plecat călare pe cal spre maternitate, acolo unde soția sa născuse. El a primit ajutor de la mii de oameni, dar iată că acum lucrurile s-au schimbat.

Casa pe care Sergiu a cumpărat-o după ce a strâns zeci de mii de euro a fost, în cele din urmă, înstrăinată. Sergiu și familia lui s-au mutat înapoi în baraca pe care o aveau.

Sergiu Ciobotariu s-a întors în ghetou

Sergiu Ciobotariu a dat cu piciorul la tot ajutorul primit și s-a întors în ghetou. În urmă cu aproape un an, Sergiu a semnat actele pentru o casă. Donațiile a sute de oameni impresionați de povestea lui Sergiu s-au materializat pentru o viață mai bună a familiei lui. Sergiu a mers călare pe cal la maternitate după ce a aflat că soția lui născuse. Mediatizarea reporterilor BZI a dat roade și toată lumea era mulțumită, relatează Vremea Nouă .

Imaginile cu Sergiu prin centrul Iașiului au ajuns virale. Viața lui s-a schimbat. Timp de câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile.

Nici nu a crezut vreodată că ar putea avea toate acestea. Înainte de acel moment, Sergiu stătea împreună cu soția și copiii săi într-o baracă de 3 pe 3 metri, fără nicio facilitate. Casa pe care Sergiu a cumpărat-o din donații a fost ocupată de alte persoane. Reporterii „BZI” și Cătălin Moroșanu, în momentul în care Sergiu și soția lui au semnat actele de vânzare-cumpărare, au strecurat în contract o clauză care spunea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 5 ani. Totuși, se pare că între Sergiu și cel care stă acum în casă a fost făcut un contract de închiriere până când casa va putea fi cumpărată.

BMW X6 parcat în fața casei lui Sergiu

Ieri, în fața casei cumpărate de Sergiu, era parcat un BMW X6. Locuitorii din zonă au spus că, de câteva luni, Sergiu nu a mai fost pe acolo.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte”, a spus un locuitor din zonă.

Reporterii „BZI” au încercat să ia legătura cu Sergiu. acesta are însă telefonul închis. Din câte se pare, acesta a fost văzut în zona Cicoarei, acolo unde a locuit inițial. Practic, Sergiu a renunțat la o casă spațioasă, complet mobilată și utilată, și a ajuns din nou în baraca din ghetou. Iată că mâna de ajutor pe care Sergiu a primit-o nu i-a schimbat viața decât pentru o perioadă scurtă de timp.