Evenimentul Zilei > International > Serghei Lavrov: Bruxelles-ul a distrus relațiile dintre UE şi Rusia
Serghei Lavrov: Bruxelles-ul a distrus relațiile dintre UE şi Rusia

Serghei Lavrov: Bruxelles-ul a distrus relațiile dintre UE şi Rusia

Bruxelles-ul a distrus relațiile sale cu Moscova, a declarat ministrul de externe, Serghei Lavrov după runda de convorbiri purtată cu omologul său chinez, Wang Yi.

Bruxelles-ul a distrus relațiile sale cu Moscova, a declarat ministrul de externe, Serghei Lavrov după runda de convorbiri purtată cu omologul său chinez, Wang Yi.

În Europa, au rămas doar câteva state care sunt ghidate de interesele lor naționale și mențin un dialog de parteneriat cu Rusia, restul au distrus toate mecanismele existente, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

„În timp ce pe frontul de vest nu există niciun fel de schimbări, în Est avem o agendă extrem de încărcată, care devine de la an la an tot mai bogătă”, a adăugat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. În acest context, Lavrov a afirmat că Moscova este pregătită pentru a restabili relaţiile sale cu Uniunea Europeană, dacă UE va lua decizia de a elimina anomaliile apărute.

Divergenţele dintre Uniunea Europeană și Rusia s-au intensificat datorită situației create în jurul lui Aleksei Navalnîi. Bruxelles-ul a introdus noi sancțiuni antiruseşti. Ministerul rus al Afacerilor Externe le-a catalogat ca fiind inactive și ilegale și a promis să răspundă.

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, Kremlinul este convins de faptul că politica sancțiunilor împotriva Moscovei nu își va atinge obiectivul

Moscova este dispusă la un dialog de la egal la egal între Rusia şi UE

Moscova este dispusă la un dialog de la egal la egal între Rusia şi Uniunea Europeană, a anunţat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Moscova este dispusă la un dialog de la egal la egal între Rusia şi Uniunea Europeană, dacă Bruxelles-ul consideră că este oportun să elimine anomaliile din cadrul relațiilor bilaterale, a adăugat şeful diplomaţiei ruse, în cadrul unei conferințe de presă comune susţinută cu omologul său chinez, Wang Yi.

„Dacă europenii vor considera că este oportun să elimine totuşi această anomalie în contactele cu cel mai mare vecin, evident că vom fi dispuşi să construim aceste relații pe principii de egalitate şi să le dezvoltăm pe baza unor interese echilibrate”, a adăugat Lavrov, citat de Agenţia de presă TASS.

De asemenea, șeful diplomaţiei ruse a precizat că Rusia nu are relații cu Uniunea Europeană, deoarece acestea au fost distruse de către Bruxelles.