Evenimentul Zilei > Actualitate > Șerful Agent Green, care a demascat ilegalitățile Romsilva, ATACAT ȘI BĂTUT de oamenii lui Bocea
Șerful Agent Green, care a demascat ilegalitățile Romsilva, ATACAT ȘI BĂTUT de oamenii lui Bocea

Șerful Agent Green, care a demascat ilegalitățile Romsilva, ATACAT ȘI BĂTUT de oamenii lui Bocea

Șeful ONG-ului care a demascat ilegalitățile comise de șefii Romsilva, ce au dat undă verde tăierilor abuzive de lemne din pădurile protejate ale României, a fost atacat și bătut crunt, duminică, în județul Hunedoara. Împreună cu o jurnalistă din Germania și alți colegi din cadrul aosciației Agent Green, ecologistul Gabriel Păun se afla pe teren ca să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului, la Coroiești. Vizita ecologiștilor în zonă era motivată de faptul că în zonă fuseseră semnalate săptămâna trecută tăieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Național Retezat, fie din parcul natural.

Nu au ajuns bine acolo că lucrurile au degenerat. Când să se dea jos din mașină, liderul Agent Green a fost atacat de oamenii lui Mihalache Bocea, patronul ABI Automotion SRL, care construiește hodrocentrala. Mai mulți bărbați au sărit la el cu bâtele, iar după cel-au pus la pământ l-au călcat în picioare lovindu-l în cap, în zona cefei și în cea abdominală. În timp ce Gabriel Păun era agresat, colegii lui au încercat să scape. ”A venit o mașina cu niște oameni imenși care au început pur și simplu să ne lovească”, a relatat Păun

”Unii dintre atacatori erau la bustul gol, ca indienii. Doamna din Germania urla”

Alin Andrioni, șoferul uneia dintre mașinile cu care s-au deplasat ecologiștii în zonă, localnic, a povestit pentru România Curată o desfășurare de forțe halucinantă: agresorii, în frunte cu patronul lor,  au coborât dintr-o remorcă cu bate și cu arme albe în mâini. ”Unii dintre atacatori erau la bustul gol, ca indienii. Doamna din Germania urla și intrase în șoc, nu se mai controla de spaimă. Nu știam ce s-a întâmplat cu ceilalți. Gabi s-a ascuns în niște boscheți până am reușit să anunțăm poliția, că nu era semnal acolo sus. Am scos-o pe reporterița nemțoaică de acolo cu mașina și o mașină tot ne urmărea în spate. Camera pe care era filmul am ascuns-o langă un câmp de grâu. Ne era frică să nu o confiște urmăritorii noștri. Ulterior fata din Germania a mers cu poliția și a recuperat și camera și pe Gabriel Păun. A avut loc și un accident. Practic mașina mea a fost atacată. S-au agățat de ea din toate părțile și din spate și din lateral, și pe capotă s-au aruncat. Unul din ei a căzut jos de pe capotă și s-a agățat probabil. Eu n-am simțit nimic acolo, numai hopuri și drum accidentat. Probabil că eu l-am agățat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea și a venit și l-a dus la spital”.

Patronul bătăușilor, călcat cu mașina din greșeală, transportat cu elicopterul SMURD la spital

Parcatic mașina a trecut peste Mihalache Bocea, iar acesta a ajuns în stare critică la spital, fără să își mai simtă partea de jos a corpului. Duminică seara a afost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Județean din Cluj Napoca.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Gabriel Nițu a declarat pentru EVZ că în cauză a fost deschis un dosar penal. ”Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Hațeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane (reprezentanţi ai unui O.N.G. de mediu) pe raza satului Coroeşti, cu intenția de a se documenta cu privire la construirea unei micro-hidrocentrale. Între grupul din care făceau parte reprezentanţii O.N.G.-ului  și alt bărbat,  în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societății comerciale din Deva care intenționează să construiască micro-hidrocentrala (care, la rândul său era însoţit de mai multe persoane) a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani cât şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportați la Spitalul Orășenesc Hațeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Echipa operativă, sub coordonarea procurorului competent  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a întocmit  dosar penal și continuă cercetările,  în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incidentul și a luării măsurilor legale”, a spus Nițu. ( Foto: Agent Green)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: