Consilierii generali social-democrați, conduși de Marian Vanghelie, edilul de la sectorul 5, erau să piardă majoritatea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), în ultima ședință care a avut loc pe 29 aprilie, și să nu mai aibă niciun viceprimar.

De frică, Vanghelie a venit personal în sediul Primăriei Capitalei și a negociat cu aleșii PPDD ca să nu voteze alături de PNL și PDL schimbarea acestora. „Noi ne-am înțeles cu cei de la PP-DD ca să voteze schimbarea viceprimarilor PSD, de aceea am și propus pe ordinea de zi. Dacă votau și cei de la PNL și PDL, PSD nu mai avea majoritate și schimbam viceprimarii. Numai că, Vanghelie a venit și i-a convins pe cei de la PP-DD să nu voteze”, au explicat, pentru EVZ, surse din rândul aleșilor generali.

Consilierii au dezvăluit că liderul PSD ar fi promis celor de la PP-DD că va susține ca președintele de ședință să fie numit din rândul lor, că le va ceda un post de viceprimar, că îi va numi și în funcții mai înalte, dar și că va face lobby ca postul OTV să fie redeschis.

Rivalitatea cu Negoiță „A venit pentru că era îngrijorat că pierde majoritatea din CGMB, și astfel nu mai avea putere în partid, fiind în prezent o continuă rivalitate între el și edilul de la sectorul 3, Robert Negoiță, ambii fiind vice președinți ai PSD București”, au povestit surse social-democrate. Vanghelie și-a ținut primapromisiune: președinte de ședință a fost numit Ghiță Richard Vicențiu, PP-DD. „În ceea ce privește celelalte promisiuni, are o lună la dis poziție”, au mai precizat sursele citate.

Vanghelie: „Dacă ajung în CNA, le dau drumul"

Contactat de EVZ, Marian Vanghelie nu a vrut să recunoască, inițial, că a discutat cu PP-DD sau că a fost la Primăria Capitalei în ziua în care a avut loc ședința Consiliului General.

EVZ: Ați fost în Primăria Capitalei și le-ați făcut promisiuni celor de la PP-DD, ca să nu voteze alături de PDL și PNL schimbarea viceprimarilor PSD?
Marian Vanghelie:
Cine a zis așa ceva? Le-am promis că îi trimit pe Marte. E bine așa?

Cei de la PP-DD spun că ați discutat, iar cei care supraveghează intrarea în Primărie au confirmat că ați intrat pe ușa instituției în ziua aceea.
Da, am fost. Ce, credeți că mă ascund? Am discutat despre administrație publică, ce credeți că am discutat?

Ați promis că dați dumul la OTV?
Credeți că am un buton acasă să dau drumul la OTV? Dacă ajung la CNA, da, le dau drumul.

Cei de la PDL și PNL spun că PP-DD a luat decizia să voteze schimbarea viceprimarilor, înainte de începerea ședinței, și că s-au răzgândit după ce ați venit dvs. la Primărie. Dacă PP-DD vota cu liberalii și cu democrat-liberalii, era majoritate și se schimbau viceprimarii PSD…
Ce majoritate?

Păi, PNL ce este?
Nu cred că v-a zis vreun PP-DD-ist ce am discutat.

Domnule primar, PNL este în opoziție de când i-ați luat postul de viceprimar…
Au votat și cei de la PDL. Nu e adevărat. (Un singur consilier de la PDL a votat: Lucian Iliescu, care a fost exclus ulterior din partid pentru că a trecut la PSD-ului. n.r.). Îmi pare rău că nu am fost mai suculent.