Evenimentul Zilei > Actualitate > Sentința dată de o INSTANȚĂ a devenit VIRALĂ. Ce a pățit un tânăr care s-a ÎNGRĂȘAT 30 de kilograme
Sentința dată de o INSTANȚĂ a devenit VIRALĂ. Ce a pățit un tânăr care s-a ÎNGRĂȘAT 30 de kilograme

Sentința dată de o INSTANȚĂ a devenit VIRALĂ. Ce a pățit un tânăr care s-a ÎNGRĂȘAT 30 de kilograme

Sentința unor judecători din Coreea de Sud a devenit virală. Un tânăr sud-coreean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce s-a îngrăşat în mod deliberat aproape 30 de kilograme pentru a scăpa de serviciul militar obligatoriu, informează ziarul local The Korea Times citat luni de EFE.

Tribunalul din districtul Cheongju, oraş aflat la o aproximativ 100 de km de Seul, l-a găsit vinovat pe tânărul în vârstă de 21 de ani care luat în greutate începând din 2016 pentru a scăpa de armată – o infracţiune pasibilă cu o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare în Coreea de Sud.

Potrivit sentinţei emise luni, tânărul cu o înălţime de 1,80 metri şi cântărind 87 de kilograme când a absolvit liceul în februarie 2016, a ajuns să cântărească 113,6 kilograme când s-a prezentat la testele fizice din iulie anul trecut, precizează Agerpres.

Având în vedere că greutatea sa îl scutea de anumite exerciţii fizice, el a fost repartizat la un post în serviciul public, mai puţin solicitant, însă poliţia a descoperit adevăratul său motiv şi a trimis cazul în justiţie.

Toţi tinerii sud-coreeni sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar de doi ani, iar legislaţia ţării îi pedepseşte pe cei care recurg la orice şiretlic sau auto-leziune în încercarea de a scăpa de armată, încheie EFE.