Evenimentul Zilei > Actualitate > Sentinţă fără precedent în Egipt. Şase persoane acuzate de terorism au fost condamnate la moarte
Sentinţă fără precedent în Egipt. Şase persoane acuzate de terorism au fost condamnate la moarte

Sentinţă fără precedent în Egipt. Şase persoane acuzate de terorism au fost condamnate la moarte

Curtea penală din Cairo a dat sentinţele în cazul a 70 de persoane care au fost acuzate de terorism. În cazul a şase persoane senzinţa a fost capitală.

De asemenea, 41 de persoane au fost condamnate pe viaţă, şapte persoane au primit 15 ani de închisoare cu executare, un minor la trei ani şi alţi 14 au fost achiţati.

Toate aceste persoane au fost acuzate de formarea unei bande în două districte, Kerdasa şi Nahia, din apropiere de Cairo, cu scopul de a împiedica instituţiile statului să-şi îndeplinească îndatoririle prin utilizarea terorismului şi a violenţei.

De asemenea, ele au fost acuzate de uciderea a trei persoane, inclusiv a unui poliţist, şi deţinere de arme şi materiale explozive.

După ce armata l-a răsturnat pe primul preşedinte democratic ales, islamistul Mohamed Morsi, în 2013, Egiptul a cunoscut un val de atacuri ale militanţilor vizând în principal forţele de securitate şi creştinii, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: