Evenimentul Zilei > Justitie > Sentință. Cât stă la pușcărie criminalul care a decapitat un om cu drujba
Sentință. Cât stă la pușcărie criminalul care a decapitat un om cu drujba

Sentință. Cât stă la pușcărie criminalul care a decapitat un om cu drujba

Criminalul care a decapitat un om cu drujba a fost condamnat. El va sta după gratii 25 de ani, dacă rămâne valabilă sentința primei instanțe. Omor calificat și cruzimi, distrugere, violare de domiciliu, loviri și alte violențe sunt capatele de acuzare reținute în cazul său.

”În noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2019, având asupra sa o drujbă, inculpatul M.D.S s-a deplasat la imobilul în care locuia victima L.M.C., imobil situat în localitatea Sânandrei, județ Timiș, cu scopul de a ucide victima, iar cu acea drujbă a pătruns fără drept în locuința victimei prin distrugerea cu drujba a ușii de la intrare.

După ce inculpatul a intrat în locuință, victima L.M.C., care în acele momente dormea, s-a trezit, iar când l-a văzut pe inculpat în locuință, a sărit pe geamul unei camere și a fugit în grădina din spatele imobilului, împreună cu fiul său minor L.F.A. Inculpatul a alergat în urmărirea victimei, a ajuns-o și, cu acea drujbă, a ucis victima, tăind-o în zona gâtului, a capului, a membrelor superioare, precum și în alte zone ale corpului.

În aceleași împrejurări, acțiunea agresivă a inculpatului care a alergat având asupra sa o drujbă în urmărirea victimei și a fiului său minor, a condus la vătămarea integrității corporale a acestuia din urmă, care, în încercarea de a se salva și a scăpa de inculpat, a fost nevoit să escaladeze gardul grădinii, iar în cădere a suferit o fractură la gamba piciorului stâng, leziune traumatică care necesită 60 (șaizeci) de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare” , se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Crima a avut loc în jurul orei 3,00, în comuna Sânandrei de lângă Timișoara. Criminalul a premeditat totul, timp de o săptămână.

Arădeanul Dorin Sebastian Muntean, 32 de ani, era nemulțumit că BMW-ul seria 3 pe care îl achiziționase în 2017 de la victimă cu suma de 2.000 de euro ”avea probleme”, iar vânzătorul a refuzat să ia mașina înapoi la o lună după realizarea tranzacției.

A decis, prin urmare, să îl omoare pe vânzător, ca să se răzbune, și, în acest sens, și-a cumpărat o drujbă. Asta după ce într-o zi a venit la Sânandrei cu un ciocan  asupra sa și a distrus ambele mașini: BMW-ul respectiv și mașina folosită de victima sa, Mihai Laiu. În cauză a fost dechis atunci dosar penal pentru distrugere, apoi, anul trecut, părțile s-au împăcat.

În ultima noapte de ianuarie Dorin Sebastian Muntean, care cinci ani a lucrat în Spania, iar în ultimul an fusese angajat sezonier la CFR, a luat drujba achiziționată cu o săptămână mai devreme și s-a dus la Sânandrei să își facă dreptate, luând viața vânzătorului mașinii.