”În noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2019, având asupra sa o drujbă, inculpatul M.D.S s-a deplasat la imobilul în care locuia victima L.M.C., imobil situat în localitatea Sânandrei, județ Timiș, cu scopul de a ucide victima, iar cu acea drujbă a pătruns fără drept în locuința victimei prin distrugerea cu drujba a ușii de la intrare.

După ce inculpatul a intrat în locuință, victima L.M.C., care în acele momente dormea, s-a trezit, iar când l-a văzut pe inculpat în locuință, a sărit pe geamul unei camere și a fugit în grădina din spatele imobilului, împreună cu fiul său minor L.F.A. Inculpatul a alergat în urmărirea victimei, a ajuns-o și, cu acea drujbă, a ucis victima, tăind-o în zona gâtului, a capului, a membrelor superioare, precum și în alte zone ale corpului.

În aceleași împrejurări, acțiunea agresivă a inculpatului care a alergat având asupra sa o drujbă în urmărirea victimei și a fiului său minor, a condus la vătămarea integrității corporale a acestuia din urmă, care, în încercarea de a se salva și a scăpa de inculpat, a fost nevoit să escaladeze gardul grădinii, iar în cădere a suferit o fractură la gamba piciorului stâng, leziune traumatică care necesită 60 (șaizeci) de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare” , se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Crima a avut loc în jurul orei 3,00, în comuna Sânandrei de lângă Timișoara. Criminalul a premeditat totul, timp de o săptămână.

Arădeanul Dorin Sebastian Muntean, 32 de ani, era nemulțumit că BMW-ul seria 3 pe care îl achiziționase în 2017 de la victimă cu suma de 2.000 de euro ”avea probleme”, iar vânzătorul a refuzat să ia mașina înapoi la o lună după realizarea tranzacției.

A decis, prin urmare, să îl omoare pe vânzător, ca să se răzbune, și, în acest sens, și-a cumpărat o drujbă. Asta după ce într-o zi a venit la Sânandrei cu un ciocan  asupra sa și a distrus ambele mașini: BMW-ul respectiv și mașina folosită de victima sa, Mihai Laiu. În cauză a fost dechis atunci dosar penal pentru distrugere, apoi, anul trecut, părțile s-au împăcat.

În ultima noapte de ianuarie Dorin Sebastian Muntean, care cinci ani a lucrat în Spania, iar în ultimul an fusese angajat sezonier la CFR, a luat drujba achiziționată cu o săptămână mai devreme și s-a dus la Sânandrei să își facă dreptate, luând viața vânzătorului mașinii.