„Dupa aparitia legii de interzicere a vinzarii si folosirii petardelor (din initiativa Spitalului nostru) si dupa ce Media a aratat cazuri si a avertizat de pericolul imens al acestora, numarul celor raniti a scazut simtitor ani la rînd! Pina anul acesta! Peste 30 de prezentari la Camera de Garda cu leziuni provocate de petarde. Mai ales copii! 6 Internati cu leziuni grave. O mama iresponsabila, cu copilul grav ranit, a refuzat internarea!

Arsuri, plagi, hemoragii, iridodialize, decolari de retina, corpi straini! Unii f grav, cu vederea pierduta! Marcati pe viața!Si, tot mai apar! Azi a fost adus un baietel de 3 ani ranit de o petardă! SE IMPUN MASURI ! DRASTICE!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Reamintim că în seara de Crăciun un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit după ce o petardă i-a explodat în gură.

Decesul cetățeanului din Iași este macabră și totodată, scoasă parcă dintr-o comedie neagră, asta pentru că individul și-a introdus singur și nesilit de nimeni petarda aprinsă în cavitatea bucală.

„Am fost solicitaţi (miercuri) în jurul orei 20:00 pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Belceşti, cu leziuni datorate exploziei unei petarde pe care şi-a introdus-o aprinsă în cavitatea bucală. La locul solicitării a fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa”, a informat, joi, prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi

Te-ar putea interesa și: