Evenimentul Zilei > Social > Semnal de alarmă după Revelion! Zeci de persoane au ajuns la spital
Semnal de alarmă după Revelion! Zeci de persoane au ajuns la spital

Semnal de alarmă după Revelion! Zeci de persoane au ajuns la spital

Medicul oftalmolog Monica Pop trage un semnal de alarmă, după trecerea sărbătorilor, referitor la folosirea de petarde și artificii care au făcut anul acesta zeci de victime.

„Dupa aparitia legii de interzicere a vinzarii si folosirii petardelor (din initiativa Spitalului nostru) si dupa ce Media a aratat cazuri si a avertizat de pericolul imens al acestora, numarul celor raniti a scazut simtitor ani la rînd! Pina anul acesta! Peste 30 de prezentari la Camera de Garda cu leziuni provocate de petarde. Mai ales copii! 6 Internati cu leziuni grave. O mama iresponsabila, cu copilul grav ranit, a refuzat internarea!

Arsuri, plagi, hemoragii, iridodialize, decolari de retina, corpi straini! Unii f grav, cu vederea pierduta! Marcati pe viața!Si, tot mai apar! Azi a fost adus un baietel de 3 ani ranit de o petardă! SE IMPUN MASURI ! DRASTICE!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Reamintim că în seara de Crăciun un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit după ce o petardă i-a explodat în gură.

Decesul cetățeanului din Iași este macabră și totodată, scoasă parcă dintr-o comedie neagră, asta pentru că individul și-a introdus singur și nesilit de nimeni petarda aprinsă în cavitatea bucală.

„Am fost solicitaţi (miercuri) în jurul orei 20:00 pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Belceşti, cu leziuni datorate exploziei unei petarde pe care şi-a introdus-o aprinsă în cavitatea bucală. La locul solicitării a fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa”, a informat, joi, prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: