Naționala de tineret a României a reușit o mare performanță, anul trecut, la Campionatul European. Conduși de selecționerul Mirel Rădoi, „tricolorii” au uimit și s-au calificat în semifinalele competiției găzduite de Italia și San Marino. A fost o experiență dificilă pentru antrenor, care a trebuit să se concentreze în acea perioadă la fotbal. Și asta în condițiile în care, la finalul lunii martie, fratele său a decedat.

La 37 de ani, Mihai Nicușor Rădoi se aruncase de la etajul 4, în luna februarie și ajunsese în stare critică la Spitalul Județean din Timișoara.

În acel context, selecționerul naționalei de tineret a vrut să renunțe. „Dacă se întâmpla poate cu bunicii, cu părinții, era altceva. Dar nu cu frații, cu copiii. Chiar m-am gândit că poate e mai bine să se ducă altcineva la EURO U21 și eu să iau o pauză. Poate nu eram concentrat pe ce avem de făcut.

Mă gândeam și la cât s-au sacrificat jucătorii timp de 2 ani de zile și mă temeam ca nu cumva eu să nu fiu pregătit pentru o astfel de performanță. Așa că am pus în balanță, pro și contra, iar acolo găseam mai multe la contra, adică să stau acasă. Să-mi văd de treaba mea”, a spus actualul selecționer al naționalei mari, într-un interviu acordat pentru cotidianul „Gazeta Sporturilor”.

Mirel Rădoi a explicat că a continuat datorită mesajelor de susținere pe care le-a primit de la jucătorii săi. „Dar după discuțiile cu jucătorii și mesajele pe care le-am primit de la ei, părea că și ei vor să vin. Pentru că nu ar mai fi avut pe cineva apropiat lor. Eu eram unul singur, mă puteam regla, dar ei erau peste 20. Poate că atunci ei aveau mai multă nevoie de mine acolo, decât eu de ei. Așa am trecut peste cumpăna asta și am mers împreună”.