Evenimentul ZileiInternationalȘeful Statului Major al SUA: Kim Jong-un poate organiza provocări militare

Șeful Statului Major al SUA: Kim Jong-un poate organiza provocări militare

Șeful Statului Major al SUA: Kim Jong-un poate organiza provocări militare
Coreea de Nord continuă să-și devolt capacitățile nucleare și rachetele cu rază lungă de acțiune, a declarat generalul Mark Milley.

Însă Statele Unite și Coreea de Sud au capacitatea de a descuraja aceste provocări ale lui Kim Jong-un, a declarat șeful Statului Major Interarme al SUA.

Înaltul ofițer militar american a menționat, de asemenea, că țara comunistă aflată sub dinastia Kim ar putea organiza provocări militare, dând în același timp asigurări că  „aliații sunt complet pregătiți și capabili să facă față oricărei bravade”, potrivit agenției sud-coreene Yonhap.

„Este de asemenea adevărat că regimul din Coreea de Nord și-a îmbunătățit capacitățile de lansare a armelor nucleare și a rachetelor. Dar capacitățile de descurajare, nu numai ale Coreei de Sud ci și în combinație cu Japonia și mai ales cu Statele Unite sunt foarte, foarte semnificative”, a subliniat generalul Mark Milley în cadrul unui webinar organizat de grupul de reflexie  Brookings Institution, cu sediul la Washington.

Phenianul a menținut un moratoriu autoimpus asupra testării rachetelor nucleare și cu rază lungă de acțiune din noiembrie 2017.

Cu toate acestea, nordul a dezvăluit o rachetă balistică intercontinentală cu rază mai mare de acțiune în timpul unei parade militare organizată la 10 octombrie, semnalând dezvoltarea continuă a armelor în pofida întreruperii timp de doi ani a testelor.

Principalul lider militar american a estimat că regimul lui Kim s-ar putea  confrunta „cu o mare varietate de provocări” pe plan intern, dar că și-ar putea relua provocările militare în viitor.

„Este foarte posibil. Adică sunt obișnuiți să acționeze așa ”, a spus Milley.

Mulți oficiali și experți  au subliniat posibilitatea ca regimul lui Kim Jong-un să încerce să testeze noua administrație americană cu provocări militare despre care spun că se află în „manualul lor de strategie”.

Președintele ales Joe Biden va prelua funcția la 20 ianuarie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: