Conform Realitatea TV, Cristian Negru a spus că nu a cerut ca ursul să fie călcat de o maşină a Poliţiei, a recunoscut că are o vină, dar „a pus mai presus viaţa oamenilor”. În plus, acesta a mai precizat că îi pare rău pentru moartea ursului, dar că singurul care trebuie să plătească pentru aceste incidente, este doar el.

Tot luni, comisarul Cristian Negru, scria pe Facebook că el a luat decizia de a se împușca ursul în acel moment, în curtea interioară de pe strada Lungă: ”Eu am luat decizia de a împușca animalul și îmi asum, inclusiv în cadrul dosarului penal. Îmi asum responsabilitatea , nu vinovăția. Chiar și colegul pe care l-ai indicat că urla în filmulețul pe care l-ai postat, nu fugea de la fața locului, s-a interpus între animal și reporteri. Depinde ce vrei să vezi. În fapt, se sancționează acțiunea singurei structuri care a avut reacție, dar este total ignorată lipsa oricărei reacții din partea celorlalte instituții.”

Mesajul acestuia a fost postat ca o replică la o postare a colegului său, agentul Marian Răduinea, care învinovățea conducerea IPJ Sibiu pentru cele întâmplate. ”Te rog încetează Marian, cu speculațiile. Cred că mă cunoști de mult timp. Nu țin partea niciunui șef. Nu transforma acest subiect într-un episod cu șeful IPJ, sugerând că dânsul a dat ordinul. Am fost doar două-trei minute cu inspectorul șef în autoturism, chiar înainte de a ajunge pe strada Lungă. Ulterior, m-am întrebat de ce nu i-am pasat lui toată responsabilitatea. Sunt destul de matur să îmi asum. Dacă era un polițist în măsură să ia o decizie, eu eram acela. Eu am participat de la început la intervenție și în continuare consider că am luat decizia corectă”, a transmis Negru.

Sursa foto: Cristian Negru – Facebook