Șeful Mossad-ului susține că acordul cu Liban dăunează Hezbollah

Șeful Mossad-ului susține că acordul cu Liban dăunează Hezbollah

Șeful Mossad-ului, Dedi Barnea, a declarat în cadrul ședinței cabinetului că oricine susține că acordul privind frontiera maritimă este o realizare pentru Hezbollah, nu înțelege situația din Liban. Șeful Shin Bet, Ronen Bar, a descris acordul ca fiind ceva care creează o ruptură între Iran și Hezbollah.

Șeful Mossad-ului a spus că acordul nu este favorizat de Hezbollah deoarece constituie o recunoaștere a Israelului, lucru căruia Hezbollah se opune. Barnea a adăugat că Hezbollah a început să abordeze problema acordului de frontieră maritimă într-un mod serios abia în luna mai, când organizația a recunoscut că opinia publică din Liban îl susține.

„Hezbollah nu a dorit un acord cu Israelul, dar și-a dat seama că, în lumina crizei politice interne din Liban, are ocazia să câștige în fața opiniei publice”, a spus Barnea. Cabinetul de Securitate a cerut să aprobe acordul de frontieră maritimă mediat de SUA dintre Israel și Liban, cât mai curând posibil.

Acordul cu Liban

„Există importanță și urgență în a ajunge la un acord maritim între Israel și Liban în acest moment. Membrii Cabinetului de Securitate își exprimă sprijinul pentru promovarea procesului de autorizare în cabinet”, se arată într-un comunicat al Cabinetului de Securitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

De acolo, acordul a mers la o ședință completă a cabinetului și urma să fie prezentat la Knesset. Se așteaptă ca întregul cabinet să decidă dacă acordul va fi votat în parlament. Votul final al cabinetului cu privire la acordul cu Libanul va avea loc în două săptămâni, după cum a confirmat guvernul într-o declarație adresată Înaltei Curți, ca răspuns la o contestare a procedurii, potrivit The Jerusalem Post.