Câte echipe și cercetători de la institut sunt agrenați în prezent în cercetări științifice de urgență? Ce fac acum? A fost cineva infectat?

“Vă pot spune cu siguranță cu niciunul dintre studenții, referenții sau altcineva din personal nu a fost infectat. O parte din personal a ales să rămână la Wuhan în timpul carantinei, ceea ce a făcut ca munca noastră să se desfășoare și în timpul vacanței de Anul Nou. Cu greu pot număra câte echipe lucrează acum pentru că la acest moment întreg institutul face cercetări în diferite arii legate de coronavirus.

Avem echipe mari la dezvoltarea medicamentelor, cercetarea vaccinurilor, patogeneză și desigur că unii încearcă să răspundă la întrebări de bază, inclusiv originea virusului și caracteristicile sale generale, ceea ce reprezintă unul dintre punctele noastre forte. S-a muncit la structura virusului și răspunsul sistemului imunitar la acesta, ne-am devotat pentru cercetare de când a început epidemia”.

Vreuna dintre investigații a arătat că virusul își are originea în Wuhan sau de la Institutul din Wuhan pentru Virusologie?

“Ca persoane care se ocupă cu studii de virusologie, știm foarte clar ce fel de cercetare are loc la institut și cum institutul gestionează virusurile și mostrele. Așa cum am spus și mai devreme, în niciun caz acest virus nu a pornit de la noi. Avem un regim strict de reglementare, avem un cod de conduită pentru cercetări, așa că suntem siguri de asta”.

Au circulat informații cum că virusul a fost scăpat de la Institutul Virusologic din Wuhan și a produs această epidemie. De ce există aceste zvonuri?

“Pentru că Institutul Virusologic și laboratorul P4 sunt în Wuhan, oamenii nu se pot abține să nu facă asocieri, ceea ce este de înțeles. Însă este ceva rău atunci când unii încearcă, în mod intenționat, să inducă în eroare. Senatorul SUA, Tom Cotton, a spus cu puțin timp înainte că virusul provine de la Institutul Virusologic din Wuhan, Washington Post și alte publicații au scris despre acest virus ca provenind de la laboratorul din Wuhan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE