Evenimentul Zilei > Actualitate > Șefii Jandarmeriei, dați pe mâna DNA. Acuzațiile sunt absolut neașteptate
Șefii Jandarmeriei, dați pe mâna DNA. Acuzațiile sunt absolut neașteptate

Șefii Jandarmeriei, dați pe mâna DNA. Acuzațiile sunt absolut neașteptate

Șefii Jandarmeriei Române sunt cercetați de DNA într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi încasat ilegal mai multe sume de bani reprezentând sporuri pentru ore suplimentare.

Conform unor informații vehiculate pe surse, în spațiul public, șefii Jandarmeriei vor fi chemați săptămâna viitoare la DNA și vor fi puși sub urmărire penală. Într-o intervenție televizată, șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a declarat că nu are informații despre o eventuală audiere și nici nu fost citat oficial de procurori.

„La acest moment nu există o informaţie certă cu privire la ceea ce dumnevoastră afirmaţi (…) Nu am informaţii oficiale cu privire la această situaţie. Nu am primit nici o citare printr-una din formele legale prevăzute de lege”, a precizat șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu.

Pe e de altă parte, el a nu a negat informațiile cu privire la cercetările pe care le întreprind procurorii într-un asemenea dosar.

„Trebuie să vă precizez că există o obligaţie de rezervă din partea mea vis-a-vis de activităţile şi cercetările desfăşurate în acest dosar, întrucât se află în faza de urmărire penală care nu este publică şi ceea ce impune din partea mea o reticenţă cu privire la date şi informaţii de interes în soluţionarea dosarului”, a precizat Bogdan Enescu.

Șeful Jandarmeriei a respins acuzațiile vehiculate în spațiul public cu privire la sumele pe care le-ar fi încasat ilegal, sub formă de sporuri pentru ore suplimentare arătând că nu el este cel care întreprinde pontajele.

„Este exclus ca eu să îmi fi acordat drepturi sau beneficii suplimentare sau nelegale, întrucât această atribuţie revine altor structuri din cadrul unităţii în care activez în momentul de faţă. Este exclus ca această situaţie să se întâmple în realitate”, a spus şeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, conform antena3.ro.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, colonelul Bogdan Enescu împreună cu alți doi foști șefi instituției, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență. Dosarul ar fi fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: