Evenimentul Zilei > Actualitate > Șefi din MAI, vânați de Poliția Rutieră. Detalii în exclusivitate
Șefi din MAI, vânați de Poliția Rutieră. Detalii în exclusivitate

Șefi din MAI, vânați de Poliția Rutieră. Detalii în exclusivitate

Poliția Rutieră a ajuns vârful de lance în eliminarea șefilor din MAI. În exclusivitate, evz.ro a obținut informații despre un important ofițer din Poliția Română care a rămas fără permis de conducere. Cazul va fi cercetat de MAI

La doar trei zile după ce s-a aflat că un fost șef a fost tras pe dreapta pentru că a fost prins băut la volan a ieșit la iveală faptul că un alt important ofițer din Poliția Română a pățit același lucru.

De această dată, însă, cazul este cercetat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), având în vedere funcția celui depistat…

Este vorba despre Iulian Ionică, șeful Direcției control intern, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, care a fost prins, în stare de ebrietate, la volan.

În momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest, Iulian Ionică avea o alcoolemie de 0,22 alcool pur în aerul expirat, transmite Antena 3.

Despre acest caz, evz.ro a aflat, în exclusivitate, că incidentul a avut loc în urmă cu circa două săptămâni, pe o stradă din București.

„Era în timpul serviciului și se întorcea la sediul IGPR. L-au vânat. Știau cine este la volan”, au dezvăluit, pentru evz.ro, surse judiciare.

Din datele furnizate de oameni ai legii reiese că Iulian Ionică se afla la volanul mașinii personale, în centrul Bucureștiului, fusese să mănânce la un restaurant din zonă, a băut o bere și a plecat, înapoi, la serviciu.

Polițiștii rutieri l-au tras pe dreapta la circa 200 de metri de local și i-au reținut permisul de conducere.

Incidentul a ieșit la iveală la doar trei zile după ce, în același mod, a fost surprins în trafic și Emilian Nica, șeful Poliției Metrou, fost comandant al IPJ Ilfov.


Polițist urmărit de colegii de la rutieră. Scene halucinante pe șoselele României

Poliția Rutieră, nemiloasă față de șoferi! Câte permise au fost reținute în ultimele 24 de ore


În cazul comisarului șef Emanoil Nica, i s-a reținut permisul pentru o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile.

Și el se afla la circa 200 de metri de locul din care a plecat, susțin aceleași surse.

Acesta, însă, s-a urcat, din nou, la volan și a plecat, fiind urmărit, apoi, de un echipaj de la Brigada Rutieră.

„În cazul lui Iulian Ionică nu s-a întâmplat la fel. Ofițerul a lăsat mașina personală acolo unde l-a oprit echipajul de la Rutieră și a chemat un Uber care l-a transportat la serviciu”, au explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare.

 

„Și Nica, și Ionică au fost vânați ca și Drumariu, fostul șef de la Sectorul 4. Toate au fost la pont”, precizează aceleași surse.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE