Evenimentul Zilei > Justitie > Șeful unei INSTITUȚII, trimis în judecată de DNA. Bombă în Justiție
Șeful unei INSTITUȚII, trimis în judecată de DNA. Bombă în Justiție

Șeful unei INSTITUȚII, trimis în judecată de DNA. Bombă în Justiție

DNA anunță că a trimis în judecata mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, inclusiv pe președintele instituției..

Sorin-Petre Dimitriu, presedinte al Camerei de Comerț si Industrie a Municipiului Bucuresti, Gabriel-Dan Mihut, director general la data faptei, și Laurenția Vasilescu, director economic, vor fi judecati de Tribunalul Bucuresti pentru fapte legate de schimbarea destinatiei unor fonduri europene. De asemenea, si institutia ar putea raspunde penal.

„Incepând cu anul 2009, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București au demarat derularea a 27 de proiecte, cofinanțate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 2010-2012, în contextul implementării a patru dintre acestea, inculpații Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (C.C.I.B.), Dimitriu Sorin-Petre, Mihuț Gabriel-Dan, beneficiind de sprijinul inculpatei Vasilescu Laurenția, au schimbat, fără respectarea dispozițiilor legale, destinația fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pe care le-au utilizat pentru alte destinații ce nu erau aferente proiectelor, în funcție de anumite necesități ale C.C.I.B.

Astfel, suma totală de 2.081.953 lei a fost transferată din conturile de prefinanțare ale celor patru proiecte în contul curent al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București și a fost utilizată pentru: plata unor obligații către bugetul de stat, plăți către furnizori sau drepturi salariale ce nu erau aferente proiectelor respective, precum și pentru restituirea sumelor de bani provenite din alte proiecte.