Anchetatorii nu exclud ca fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar – ex-președinte ANAF, Codruț Marta, să fi fost ucis. La scurt timp după ce „Evenimentul zilei” a relatat informația postată de directorul adjunct al Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru, pe pagina sa de Facebook, care arăta că Marta ar fi fost localizat și ar urma să fie adus în țară, România TV a anunțat că acesta ar fi fost asasinat.Postul de televiziune îl citează pe procurorul Marius Iacob, prim-adjunct al DNA: „Avem în lucru un dosar care are şi acest aspect, al dispariţiei lui Codruţ Marta.(…) Luăm în calcul şi varianta în care el a fost ucis. La momentul de faţă facem cercetări pe toate aceste planuri. Cel mai probabil el nu se mai afla în viaţă în acest moment”. Față de acest aspect, adjunctul șefului Poliției Române, chestorul Viorel Vasile, a explicat, pentru „Evenimentul zilei”, că „suspiciunea morții lui Marta este o ipoteză de lucru”.

Însă, până ieri, nu exista nicio informație oficială care să arate că Marta ar fi fost localizat sau ucis. Despre presupusa ucidere a lui Codruț Marta a vorbit, în octombrie 2012, chiar Sorin Blejnar. „Sper din tot sufletul să nu fi fost omorât. Nu avea de ce să plece din ţară. (…).Cred că lui Marta i s-a întâmplat ceva rău”. Ultimele informații arată că, înainte de a dispărea fără urmă, Marta ar fi împrumutat cu o sumă mare de bani unui important om de afaceri, iar când a venit scadența, el și-ar fi cerut banii înapoi. De atunci, nimeni nu a mai auzit de el.

Căutat din 2012

Poliția Română l-a dat în urmărie internațională pe Codruț Alexandru-Marta, prin Interpol, pe 30 mai 2012, la cinci zile după ce soția lui, Andreea, îl declarase dispărut. Andreea Marta și sora ei, Maria Lungu, au fost trimise în judecată, în ianuarie 2013, de procurorii DIICOT, pentru constituirea unui grup infracțional organizat pe linia proxenetismului și a prostituției. Codruţ Marta este anchetat întrun dosar de evaziune fiscală de 15 milioane de euro, alături de Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă – fost şef al Vămilor, Dan Secăreanu – fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme.