Procurorii și polițiștii de la DNA Timișoara l-au prins pe Ianăș Roșeți, directorul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș Severin în flagrant, în timp ce lua 9.000 de lei, mită. Potrivit anchetatorilor șpaga era o parte dintr-o pretinsă sumă de  8.000 euro, care reprezenta 10% din valoarea contractului pe care îl obținuse denunțătorul. Înainte de această sumă, el a mai încasat 2.000 de lei. Flagrantul a fost realizat în locuința lui Rușeți, din Teregova, Caraș Severin.

Roșeți este considerat omul cheie în distribuţia fondurilor publice din judeţ. Prin biroul lui Ianăș Rușeți treceau toate contractele importante ale instituției – de la amenajarea de drumuri și până la deszăpeziri.

“Nu sunt vinovat cu nimica. Nimic nu cunosc.  Nu ştiu cum au ajuns banii. A criculat multă lume pe la mine. Am muncitori”, a susţinut Roşeţi înainte de a fi dus la audieri.
La ora 01,40, Ianăș Roșeți a ieșit din sediul DNA Timișoara încătușat. Pe numel său a fost emisă o ordonanță de reținere pe 24 de ore pentru luare de mită. ”Sunt nevinovat. Nu cunosc de unde au apărut banii”, a declarant Roșeți în momentul în care a fost dus în arest.

Avere fabuloasă pentur un funcționar

Potrivit ultimei declarații de avere depuse pentru funcția de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, Ianăș Roșeți deține în acest moment un total de 1.546 de metri pătrați de teren intravilan în Caransebeș și în comuna Teregova, plus 6 hectare de pădure în zona Teregova, obținute prin Legea 18. Tot în localitatea natală Roșeți are și o casă, în timp ce la Caransebeș a cumpărat un apartament și ocasă. Ianăș Roșeți are la bancă 117.396 lei. Toate acestea în contextual în care salariul său de funcționar public a fost, în ultimul an, de 34.237 lei. ( Foto: Adrian Pîclișan)