Dacă atunci când a fost prins a negat cu vehemență șpaga, trimis în judecată de procurorii DNA Timișoara, Roșeți a ales să fie sincer, mai ales că asta îi va scădea din pedeapsă. ”Recunosc faptele de care am fost inculpat şi regret săvârşirea lor. Am primit 9.000 şi respectiv 2.000 lei de la Vetreş în condiţiile şi împrejurările reţinute de organele de urmărire penală” –  e consemnat în rechizitoriu.

În calitate de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras –Severin (instituţie publică aflată în cadrul Consiliului Judeţean Caras – Severin), Ianăș Roșeți a pretins diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Roşeţi. Acesta din urmă  condiționa atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretense drept șpagă. Lucrările au avut în vedere anii 2011 – 2012 şi 2012 – 2013.
Așa se face că funcționarul public a ajuns să adune o avere fabuloasă. Potrivit ultimei declarații de avere depuse, Ianăș Roșeți deține 1.546 de metri pătrați de teren intravilan în Caransebeș și în comuna Teregova, 6 hectare de pădure în zona Teregova, obținute prin Legea 18. Tot în localitatea natală, Roșeți are și o casă, în timp ce la Caransebeș a cumpărat un apartament și o altă casă. El a făcut economii în bamcă în valoare de 117.396 de lei. Toate acestea, în contextual în care salariul său de funcționar public a fost, în ultimul an, de 34.237 de lei.

La începutul lunii iulie,  procurorii și polițiștii de la DNA Timișoara l-au prins pe Ianăș Roșeți, în timp ce lua 9.000 de lei, mită. Șpaga era o parte dintr-o pretinsă sumă de  8.000 euro, care reprezenta 10% din valoarea contractului pe care îl obținuse denunțătorul. Înainte de această sumă, el a mai încasat 2.000 de lei. Flagrantul a fost realizat în locuința lui Rușeți din Teregova, Caraș Severin. El a fost reținut și apoi arestat preventiv, pentur 30 de zile, perioadă care s-a prelungit joi, conform deciziei instanei cărășene. Pe 28 august e programată judecarea pe fond a cazului.