Fără să-și dea seama că va avea ghinionul să fie prins băut la volan, agentul Ouatu Virgil a fost tras pe dreapta în satul Oprișița, comuna Poienești, de polițiștii de la Rutieră.

Aceștia făceau un control de rutină, când șeful de post a fost oprit, joi după-amiază.

Așa cum era normal, polițistul a fost pus să sufle în fiolă, iar rezultatul a arătat o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu toate insistențele așa, ca între colegi, omul legii a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cazul fiin raportat, șefii polițistului au decis să se înceapă o cercetare disciplinară pe numele acestuia.

În plus, polițiștii de la Rutiară au decis suspendarea permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

„Avem un coleg care a fost depistat în cursul zilei de joi, cu ocazia unui control efectuat de către o echipă operativă, având alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional, i s-a reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, în acest caz fiind declanșată și cercetarea disciplinară”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Nu este prima oară când un om al legii este prins beat la volan, indiferent că se află sau nu în timpul programului.

În luna februarie, fostul adjunct al șefului poliției din Medgidia a provocat, un accident de circulație.

Fostul polițist, care avea o alcoolemie de 0,79 mg/l în aerul expirat, nu a respectat distanța faţă de maşina din faţă şi a lovit-o în plin. În urma accidentului polițistul a avut răni grave, pentru care a fost necesară internarea.

Și în acest caz a fost demarată cercetarea penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Desigur a trebuit să plătească şi daunele provocate în accident, potrivit vremeanoua.ro