MIȘCĂRI MAJORE în România. Fostul ȘEF ANAF a fost dat în URMĂRIRE GENERALĂ după ce a fost CONDAMNAT în dosarul ALINEI BICA

MIȘCĂRI MAJORE în România. Fostul ȘEF ANAF a fost dat în URMĂRIRE GENERALĂ după ce a fost CONDAMNAT în dosarul ALINEI BICA

Fostul șef al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Șerban Pop, a fost dat în urmărire generală miercuri. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru trafic de influență, în dosarul în care Alina Bica a fost achitată.

O fotografie a acestuia a fost postată pe site-ul Poliţiei Române, informează Agerpres.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit DNA, în anul 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 de euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri. O parte din aceşti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, la acea dată consilierul ei.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată definitiv marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în acest dosar.