Evenimentul Zilei > Social > Sectorul 1 riscă iar să fie sufocat de gunoaie. Avertismentul Romprest
Sectorul 1 riscă iar să fie sufocat de gunoaie. Avertismentul Romprest

Sectorul 1 riscă iar să fie sufocat de gunoaie. Avertismentul Romprest

Străzile din Sectorul 1 al Bucureștiului riscă iar să fie sufocate de gunoaie. Avertismentul vine de la compania Romprest, agentul de salubritate ce deservește Sectorul1 și se referă la datoriile pe care le are municipalitatea pentru ridicarea gunoiului.

Străzile din Sectorul 1 al Bucureștiului riscă iar să fie sufocate de gunoaie. Avertismentul vine de la compania Romprest, agentul de salubritate ce deservește Sectorul1 și se referă la datoriile pe care le are municipalitatea pentru ridicarea gunoiului.
Potrivit Romprest, Primăria Sectorului 1 are facturi neachitate de peste 100 de milioane de lei.

Străzile din Sectorul 1, îngropate în gunoaie

Scandalul izbucnit în ultimele luni între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest amenință să îngroape iar străzile din nordul Capitalei în gunoaie.

Firma de salubritate anunță că este în pragul insolvenței din cauza facturilor restante, pe care primarul Clotilde Armand refuză să le plătească.

Străzile din Sectorul 1, îngropate în gunoaie. Facturi restante de 6 luni

Romprest are de încasat facturi restante pentru aproape șase luni. Problemele au inceput înca din luna aprilie a anului trecut, cînd Primăria de sector a înregistrat primele restanțe la plata facturilor către Romprest, pe fondul cheltuielilor generate de pandemie, si date fiind condițiile excepționale, urmând ca la o rectificare bugetară Romprest să își încaseze banii.

Au urmat alegerile și schimbarea primarului, iar noul edil nici nu a mai vrut să audă de plata restanțelor.

Facturile restante emise către Primăria de sector și care primiseră avizul de plată, au fost returnate către Romprest, odată cu cererea de reducere a valorii contractului.

Acela a fost momentul în care Primăria a încetat să mai plătească chiar și facturile la zi, pentru serviciile executate.

Decizia unilaterală a primarului Clotilde Armand a stârnit nedumerire chiar în rândul Consiliul Local, care este, de fapt, autoritatea contractantă a serviciului.

Nicio încercare de aplanare a conflictului nu a dat rezultate până în clipa de față, iar acest război surd urmează să se mute în stradă, acolo unde gunoaiele vor  rămâne, de săptămâna viitoare, neridicate.

Străzile din Sectorul 1, în pericol de a fi îngropate în gunoaie

În Sectorul 1 există peste 1100 de artere stradale, care măsoară nu mai puțin de 463 de kilometri. Într-o singură săptămâna, pe străzile din sector se adună 900 tone de deșeuri, iar gunoiul colectat de la populație în aceeași perioadă depășește 1300 tone

 

SERVICIUL PUBLIC DE SALUBRITATE SECTOR 1… IN CIFRE SEMNIFICATIVE

 

SALUBRIZARE STRADALA

PESTE 1.100 artere rutiere in lungime de 463 km

 

COLECTARE SEPARATA/ TRANSPORT SEPARAT/ SORTARE/ TRATARE/ DEPOZITARE DESEURI MUNICIPALE

1.967 asociatii de proprietari si 30.392 gospodarii individuale

 

Colectare si transport deseuri municipale populatie:      5.300 to/ luna

Deseuri din depozite necontrolate:                                               2.800 to/ luna

Deseuri din salubrizare stradala:                                                      710 to/ luna

 

Deseuri municipale colectate de la agenti economici:              2.300 to/ luna

(cei aflati in contract direct cu Romprest)