Evenimentul Zilei > Justitie > Secta ”Cercul” din Mureș – decizia de ultimă oră a procurorilor legată de adepți. Ce se întâmplă cu ”Guru” Sebi, omul care a transformat studente de la Arte în sclave sexuale
Secta ”Cercul” din Mureș – decizia de ultimă oră a procurorilor legată de adepți. Ce se întâmplă cu ”Guru” Sebi, omul care a transformat studente de la Arte în sclave sexuale

Secta ”Cercul” din Mureș – decizia de ultimă oră a procurorilor legată de adepți. Ce se întâmplă cu ”Guru” Sebi, omul care a transformat studente de la Arte în sclave sexuale

Secta ”Cercul”. Procurorii DIICOT – Serviciul teritorial Târgu Mureș au terminat cercetările în unul dintre cele mai ciudate dosare înregistrate în ultimii ani la această structură. Un ajutor de coregraf din Târgu Mureș ajunsese liderul spiritual al unei secte formată exclusiv din femei, sclavele sale sexuale.

E vorba de dosarul din jurul grupului ”Cercul”, membrele acesteti secte fiind supuse la niște umilințe și torturi psihice greu de descris. Extraordinar – și totodată strigător la cer – este că majoritatea tinerelor devenite prizonierele bizarului ”Guru” erau studente la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

Și-a sacrificat fiica de 11 ani pe altarul lui Sebi

Am aflat că procurorii mureșeni au terminat dosarul de trafic de persoane. Pe 20 februarie, DIICOT a sesizat Tribunalul Mureș cu rechizitoriul. Dosarul este acum în faza de verificare a actelor de urmărire penală, în camera preliminară.

Inițial, după un set de percheziții făcute la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut au fost reținuți Eusebiu Sebastian ”Guru” Apostolache, Papai Marta, Sinoai Ildiko și Birtalan Villo. De atunci Guru e în arest și măsura a fost prelungită și de cei care vor judeca fondul.

Femeile au fost trimise , la început, în arest la domiciliu, apoi puse sub control judiciar și acum sunt libere.

În octombrie a fost adusă din Germania și Anna Nușa Kelemen. Ea este acuzată că, acum 8 ani, și-a adus fiica, pe Villo, în sectă. Fata avea atunci doar 11 ani.

Procurorii i-au trimis în judecată pe Guru, Kelemen Anna și pe Papai Marta. Pe 2 martie, Tribunalul a fost sesizat cu acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Sinoai Ildiko și urmează să fie ratificat de judecători.

Vă reamintesc acum, pe scurt, doar o parte din ororile care se ascund sub denumirea rce de ”Secta Cercul”. Ele sunt extrase din mărturia unei fete eliberate de procurori din acest grup.

Percheziții în ”Casa Sfântă”

Fata a fost eliberată cu ocazia perchezițiilor DIICOT de la sfârșitul luni septembrie 2016 la mai multe adrese din județul Mureș. Cea mai importantă descindere a fost la o casă din comuna Eremitu, locul fiind numit de cei din sectă ”Casa Sfântă”.

Mărturia fetei face referire la mai multe personaje și evenimente din viața comunității din jurul lui Apostolache. Acesta, în vârstă de 60 de ani, este un coregraf ajuns ”maestru spiritual” pentru un grup de admiratoare din Târgu Mureș. Principala sa colaboratoare pare a fi o angajată a Universității de Arte, Nușa Kelemen. Aceasta și-a dat fiica pe mâna maestrului acum 8 ani, când fata, Villo, avea 11 ani. Acum și Villo e cercetată, ea ajutând la racolarea altor tinere. Fetele racolate erau studente la Universitatea citată.

Casa din Eremitu e a părinților altei membre a grupării, Sinoai Ildiko. Ea era un fel de ”administrator” al grupului, dispunând de banii strânși din ce primeau fetele de la părinți sau de banii câștigați prin alte activități.

O altă apropiată a lui Apostolache este Papai Marta. Se pare că ea este cea mai veche ”ucenică” a lui. În dosar apare și o ”filieră” austriacă, reprezentată printr-o vieneză. Apostolache a lucrat o perioadă la un teatru din Viena.

Iată mărturia, consemnată de anchetatori vineri, imediat după percheziții.

”Guru” făcea soarele să răsară

Tot cu această ocazie Sebi mi-a spus că trupul lui este un ,,recipient’’ vizitat periodic de ,,entități superioare’’, pe nume CEHOVI și chiar și de spiritul lui Isus Cristos. Acest lucru mi l-a spus șoptit la ureche, motivând că în permanență este urmărit de alte entități negative.

Am început să îi adresez  întrebări despre  lucrurile spirituale pe care mi le  povestea dar de fiecare dată îmi explica fie prea vast astfel încât eu să nu pot înțelege , urmări( îmi spunea atâtea lucruri încât nici nu îmi mai aminteam ce întrebasem de fapt) fie că  încă nu trebuie să știu deoarece nu sunt suficient de  ,,evoluată” în calea spirituala încât să primesc un răspuns direct sau că aceste lucruri nu depind de el și trebuie să întrebe divinitatea folosind masa și paharul.

După această perioadă  s-au întâmplat multe lucruri mărunte cărora eu le acordam o importanța și semnificație deosebită fiindcă el de fiecare dată îmi explica că datorită lui se întampla asta ( justifica chiar razele de soare spunând că el a facut să apară pe cerul înnorat). Eram astfel antrenată să fiu atenta la cele mai mici lucruri și asa  mi se păreau că apar miracole. Aveam ideea  clară din spusele lui și ale lui Nușa că Sebi știe tot și că unde este el este binele suprem. Toate aceste lucruri se întâmplau pe fondul credinței mele în Iisus  în care eu  am fost crescută de părinți.

Cehov7 și ”Femeia Păun”

Într-un final Sebi mi-a spus că în permanență voi fi însoțită și protejată de către una dintre acele entități, respectiv CEHOV 7.

A doua zi Sebi mi-a spus că a primit un mesaj de la divinitate prin ritualul făcut la masă cu paharul , mesaj în care era transmis faptul că eu trebuie în fiecare  zi la ora 00.07  să mă rog , așa cum o făceam și când nu îl cunoșteam pe Sebi iar după aceea trebuie să ma dezbrac complet și să „ dau  viața” adică să mă masturbez până când voi avea orgasm ,  asta însemna ca eu să fiu în acest mod mai aproape de Dumnezeu și voi  evolua. Mi-a mai  spus că cu mine este spiritul lui Rahela , care era ”femeia de păun”.

Tot în Viena am cunoscut-o pe Marta și pe Sinoai  iar cu toții  am  mancat. Atunci am observat că Marta mă priveste insistent și cu o privire sceptică mi-a spus că face acest lucru dar motivul e mai bine șa nu îl știu. Mi-am dat seama că și ea este parte din Cerc și când am vorbit despre asta nu Sebi  acesta mi-a spus că alături de ea este o entitate superioară și că  știe momentan că trebuie să mă amestec în lucrurile ei. Ulterior și Anna mi-a confirmat același lucru  și mi-a spus că Marta poate fi ”înspăimântătoare”. Atunci am simțit că îmi este frică și mi-am propus să nu o supăr cu nimic.

  După cele 6 zile Sebi, Lilian și  posibil Nușa( nu îmi amintesc cu exactitate) m-au dus în Budapesta la mama mea care urma să vină în Romania.

Serile cu ”Guru”

M-am  întâlnit cu Sebi în locuința Annei care era cu Villo. Am primit mesajele  trimise de la divinități și am întreținut relații sexuale cu Sebi. Villo și Nușa erau în altă cameră.

(…) (fragment scos pentru că redă evenimente mult prea intime n.r.)  

  Nu îmi amintesc exact dar în casa de la Eremitu în urma unui ritual făcut la masă cu paharul  de Sebi mi s-a spus de către acesta că este momentul să cunosc o altă fată care este tot din cerc și pe care o cheamă T.. Ulterior am aflat că numele ei este R. pe care eu o cunoșteam de la Universitate.  Am fost legate amândoua la ochi ,ne-am atins mâinile și abia apoi ne-am putut vedeam. Chiar în acea seara am participat toate( eu, Sinoai, Nușa, R) la ritualul sexual adică , am făcut duș, pieptănare, spălarea dinților, ne-am rugat fiecare pe rând la orele stabilite pe care fiecare le știa și am întreținut relații sexuale normale.

Eu cu Sinoai am lucrat, zidit și modificat casa din Eremitu( am renovat baia, am tras apa curenta , am refăcut ferestrele, ușile).  Toate bunurile au fost cumpărate de mine cu Sinoai care spunea că are banii de la mama ei.  Toate aceste lucruri sub stricta supraveghere și control a lui Sebi care acum când imi amintesc se comporta cu noi ca un sergent de armată (autoritar și dur), chiar țipa la noi.  Începusem să fiu permanent cu Sinoai care justifica fiecare acțiune a lui Sebi și îmi spunea că așa trebuie să fie și e doar pentru binele nostru.  

Anna venea periodic la  casa din Eremitu  iar la un moment dat a început să participe și ea la ritualurile dintre mine, Sebi și Sinoai.

De fiecare dată când am întrebat de ce se întâmplă aceste lucruri neobișnuite și pentru mine mi se explica de Sebi, Sinoai și Nușa că de fapt nu noi suntem într-o relație cu Cehovii nostri  dar dragostea este  este presus de persoanele pe care noi le vedem.

Am  continuat ritualurile  iar in anul 2012 îmi amintesc că la un moment dat participa și Villo la acestea . Îmi amintesc că avea 15 ani și mi se că este mult prea tânără dar nu am întrebat nimic pentru a nu-l supăra pe Sebi.   Niciodată Villo  nu a participat la aceste ritualuri când era și mama ei, Nușa. Am văzut cînd Sebi a făcut sex cu Villo ( în acea perioadă când era minoră) atît singur cu ea cât și în prezența mea.

8 ani în ”Casa Sfântă”

Referitor la relațiile sexuale întreținute la care eu am participat  precizez că  au fost cu Sinoai, Anna, R., Vlilo, O. și în  vara anul 2016 cu V., fiecare din ele introduse treptat de-a lungul  celor 8 ani în care am facut parte din Cerc.  Intrețineam relații cu Sebi dar și între noi sub supravegherea lui și l-a un moment dat Sebi a impus  și cumpărarea unor vibratoare.  

Pentru a asigura un nivel de trai decent atât mie dar și tuturor membrilor  Cercului am făcut împrumuturi bancare care în prezent  se ridică  la suma de 18 500 lei.  

Tinerele nu puteau vorbi între ele nici la telefon

În anul 2015 după plecare lui O. din cerc la îndicațiile lui Sinoai  contactul dintre membrii Cercului dar în special cu Sebi a fost limitat astfel încât nu puteam nici măcar vorbi la telefon.

Controlul și dependența totala de membrii grupului nu am perceput-o deoarece s-a manifestat treptat și explicată de fiecare dată. Tot timpul mi-au dat senzația că fac ceva bun pentru mine și eu ajunsesem să mă mulțumesc cu o simpla îmbrațișare.  Simțeam că îi sunt datoare lui Sebi pentru intrumarea pe calea spirituală pe care mi-o arătase și eu o vedeam ca fiind singurul mod de viața. Toate astea și fiindcă am crezut ca  nu am  altă posibilitate, prezența mea în Cerc distanțndu-ma radical de familie și  prieteni

În urmă cu aproximativ 2 saptămîni  Sebi cu Villo s-au deplasat în mun. Târgu Secuiesc unde s-au întâlnit cu o fată pe nume K.. Ulterior aceasta a fost invită de Villo  la indicațiile lui Sebi în Gheorgheni la apartamentul unde eu locuiesc. Precizez că Sebi era cel care dicta conținutul mesajelor  pe care ulterior Villo le corecta pentru a le putea înțelege K.”