Evenimentul Zilei > Monden > Secretul Ralucăi Moianu: ,,Visam la asta de la 10 ani și acum….”
Secretul Ralucăi Moianu: ,,Visam la asta de la 10 ani și acum….”

Secretul Ralucăi Moianu: ,,Visam la asta de la 10 ani și acum….”

Puțini sunt cei care știu că, printre altele, cunoscuta realizatoare TV, Raluca Moianu a fost pasionată de balet, încă din copilărie. Pasiunea atât de mare pentru această artă, a făcut-o pe fosta gazdă de la ,,Iartă-mă” să își înscrie micuța, la numai câțiva ani de la naștere, la cursuri de balet. Acum, vedeta a preluat conducerea unei Academii de Balet private.

Astfel, dacă până acum Raluca manageria viitorii oameni de radio, din septembrie își va pune amprenta asupra balerinilor români care vor face performanță în țară și în străinătate. Cu atât mai mult cu cât Academia pe care o conduce are parteneriat cu Institutul Coregrafic de stat Kiev și mulți dintre copiii pregătiți de profesorii români și veniți din străinatate au fost acceptați (unii chiar cu bursă) la: Academia Vaganova St.Petersburg, Bolshoi Academy Moscow, Ballett Akademie Wien, Hochschule fur Musik und Theater – Ballett Akademie Munchen, Royal Ballet School of Birmingham, Royal Ballet Academy London, Staatliche Balletschule Berlin, Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille, Joffrey Ballet Academy Chicago si Kozlova Ballet Academy, New York.

Un vis devenit realitate

“Baletul a fost mereu pentru mine un vis frumos… Și așa cum se zice "ai grijă ce-ți dorești " – visele se pare că se împlinesc într-un fel sau altul. Am dansat vreo 10 ani în copilărie, dar am ales alt drum și am crezut că în drumul meu nu mai e loc pentru această artă. Doar că dupa ce s-a născut fiica mea, am așteptat să-și coordoneze mișcările și am înscris-o imediat la balet. În calitate de părinte de mică balerină mi-am susținut fiica și pe colegele ei în drumul dificil către performanță. Concursuri, lacrimi, aplauze, splendide costume și multă munca. Profesoare excepționale și rezultate pe măsură. Am prezentat spectacolele lor, am fost mereu acolo. Propunerea maestrei Lorelei Bari de a conduce, împreună cu ea, Academia de balet La Sylphide  mă onorează. Mă voi implica în organizare și în comunicarea rezultatelor acestor fetițe excepționale cu tot ceea ce am învățat în 20 de ani de carieră în media. Proiectele mele anterioare nu vor fi abandonate. Sunt învățată să muncesc mult și cu drag”, spune vedeta.