SECRETEUL din subteran pe care SOVIETICII l-au păstrat zeci de ani. Nici nu bănuieşti ce poate ascunde această casă banală | GALERIE FOTO

SECRETEUL din subteran pe care SOVIETICII l-au păstrat zeci de ani. Nici nu bănuieşti ce poate ascunde această casă banală | GALERIE FOTO

Pare o construcţie banală, dar în subteran se ascunde un imens labirint frigorific, în care încap şi 200 de vagoane, pe depozit pe care autorităţile sovietice s-au străduit să îl menţină secret. Chiar şi acum, mulţi dintre locuitorii din Samara habar n-au ce se află cu adevărat în proximitate. Nici măcar oamenii din cartier nu au bănuit nimic.

Ca foarte multe din obiectivele strategice ale fostei URSS, după căderea Cortinei de Fier, şi această vastă reţea de tunele, a fost lăsată în paragină. English Russia a publicat o serie de imagini uimitoare despre acest "frigider" care poate stoca până la 200 de vagoane de alimente.

De afară nimeni nu poate bănui că există o asemenea construcţie în subteran, mai ales că imobilul din cărămidă roşie a fost plasat în buricul târgului. Autoritățile sovietice au depozitat aici, ani la rând, rezerva strategică de alimente care să asigure subsistenţa urbei în caz de dezastru.

Cum Samara, al şaselea oraş ca mărime din Rusia, are o populație de un milion de cetăţeni, în caz de dezastru, este de la sine înţeles că sunt necesare mari cantităţi de produse alimentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Depozitul figorific a fost plasat sub această casă ca oricare alta, pentru ca inamicul să nu o suspecteze şi riscul unui bombardament să fie evitat.