SECRETELE lui PICASSO. Cum a INTERVENIT un ARTIST MISTERIOS în una din cele mai CELEBRE OPERE ale spaniolului

SECRETELE lui PICASSO. Cum a INTERVENIT un ARTIST MISTERIOS în una din cele mai CELEBRE OPERE ale spaniolului

Cercetătorii americani au folosit o nouă metodă de scanare pentru a descoperi un strat ascuns al unei opere de-a lui Pablo Picasso. Conform experților din Texas, „Femeia chircită” nu este ceea ce pare, aruncând o nouă lumină asupra procesului de creație pe care celebrul pictor spaniol îl adoptase în perioada sa albastră.

Sub pictura în ulei se ascunde un peisaj al Barcelonei pe care Picasso l-a folosit ca bază pentru capodopera sa, pictând peste opera inițială, conform BBC.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Remarcabil, în acest caz, este că pictura peisagistică, aparținând, probabil, unui student de-al său, este întoarsă la 90 de grade față de „Femeia chircită”. Astfel, dealurile Barcelonei devin umerii ei, iar întreaga ei figură se aseamănă cu orizontul rural catalan.  

 

Kenneth Brummel, custode la Galeria de Artă Ontario din Toronto, s-a arătat foarte încântat de această descoperire

 

„Ne ajută să datăm pictura și să determinăm unde a fost făcută. Dar ne ajută să ne facem o idee despre artiștii cu care pictorul interacționa. Și aceste perspective ne ajută să ne punem întrebări noi, mai interesante și mai corecte științific despre artist, despre procesul lui și despre cum a ajuns la formele pe care le vedem la suprafața unei picturi”, le-a spus acesta jurnaliștilor de la BBC.

 

Tehnologia folosită de experții de la Asociația Americană pentru Avansarea Științei din Austin, Texas este reprezentată de un sistem fluorescent cu raze X, mult mai ieftin și mai accesibil decât alternativele folosite în general pentru astfel de operațiuni.