Cu toate acestea, o emisiune din America împreună cu o publicație celebră și-a propus să dezvăluie câteva dintre secretele halucinante pe care marile lanțuri de restaurante le țin departe de ochii clienților și despre care nu vor să aflăm nici în ruptul capului.

Astfel, mai mulți ospătari, chelneri și angajați din industria de profil au dezvăluit sub semnul anonimatului informații prețioase pentru consumatori, care ne oferă detalii despre ce anume să consumăm și ce nu în restaurante.

Astfel, o chelneriţă din Kansas susține că după ora opt seara servește doar cafea decofeinizată, pentru a nu fi nevoită să spele două cafetiere. 

"Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decafeinizată. Însă toate cănile au cafea fără cafeină".

Laptele degresat este în foarte puține cazuri degresat, de fapt. Foarte puține restaurante folosesc mai multe tipuri de lapte, de la degresat la lapte cu 2% grăsime, întrucât acest lucru ar fi contra-productiv.

De asemenea, un chelner a susținut pentru publicația Reader`s Digest că i-ar spune unui client vegetarian că un anumit fel de mâncare nu conține carne, chiar dacă acest lucru este sau nu adevărat, doar entru a vinde produsul respectiv.

Totodată, un alt secret care a ieșit la iveală este șocant: în 99% din cazuri, omleta servită la micul dejun este făcută din pudră și nu din ouă proaspete.

Unii chelneri spun că sunt atenţi atunci când merg să mănânce în oraş, știind secretele din spatele ușilro închise ale bucătăriilor din restaurante. 

„Acum, că am lucrat într-un restaurant, nu aş cere niciodată lămâie în băutură. Toţi ating lămâile. Nimeni nu le spală. Doar le curăţăm, le tăiem şi le aruncăm în pahare”, susţine un alt angajat.

„La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede", mai susţine un angajat.