Evenimentul Zilei > Politica > Secretarul general al TNL și-a pierdut funcția după petrecerea cu înjurături la adresa PSD. Nicolae Ciucă taie în carne vie
Secretarul general al TNL și-a pierdut funcția după petrecerea cu înjurături la adresa PSD. Nicolae Ciucă taie în carne vie

Secretarul general al TNL și-a pierdut funcția după petrecerea cu înjurături la adresa PSD. Nicolae Ciucă taie în carne vie

Secretarul general al Tineretului Liberal și vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea, și-a pierdut cele două funcții în contextul petrecerii cu înjurături la adresa PSD. Decizia ar fi fost luată chiar de premierul Nicolae Ciucă, președintele partidului. Acesta a decis să-l sancționeze pe Octavian Oprea după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu tinerii liberali care scandau înjurături la adresa partenerilor de coaliție.

Premierul Nicolae Ciucă a decis să-l sancționeze pe Octavian Oprea (foto), secretarul general al organizației de tineret a PNL. Premierul a decis să-l demită pe Octavian Oprea atât din funcția politică pe care o deținea, cât și din cea de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României. Este prima sancțiune aplicată de conducerea PNL împotriva celor care au scandat la petrecerea cu pricina.

Conform unor surse politice, aceste sancțiuni au fost aplicate după ce în spațiul public au apărut noi imagini de la petrecerea în care tinerii liberali au înjurat PSD-ul. Pe noua înregistrare se aude cum tinerii din TNL scandează, în cor: „Ale, ale, cine e cu PSD, să le … mamele!”.

Acest incident s-a petrecut la Școala de Vară a partidului care s-a desfășurat pe Litoral. La finalul seminariilor și dezbaterilor, tinerii liberali s-au reunit într-o petrecere care s-a lăsat cu înjurături la adresa partenerilor de coaliție, din PSD.

O primă serie de imagini, cu aceste scandări, au apărut pe internet, iar președintele Tineretului Național Liberal (TNL), Mara Mareș, a fost nevoită să reacționeze și să-și ceară scuze de la social-democrați. Ea a acuzat comportamentul inacceptabil al colegilor săi. Doar că scandalul nu s-a oprit. Un alt videoclip a fost difuzat în spațiul public, cu alte scandări. Iar printre cei implicați se află și Octavian Oprea.

Sursa foto: Facebook

PSD a reacționat la înjurăturile tinerilor liberali

PSD a reacționat, după apariția primelor imagini, chiar prin președintele partidului, Marcel Ciolacu. Acesta i-a ironizat pe tinerii liberali și a luat în râs chiar programul prezidențial, „România Educată”, promovat și susținut de PNL.

„Fiecare face cât poate. E jignitor și arată o imaturitate… O fi vreun amendament la România Educată? Să încerce să-l pună pe hârtie… E rușinos ce s-a întâmplat! Președinta TNL am văzut că și-a cerut scuze și eu o felicit, pentru că să recunoști o greșeală este un lucru… Îmi lasă un gust mai mult decât ceea ce s-a întâmplat”, afirma, la vremea respectivă, Marcel Ciolacu, răspunzând la întrebările presei.

Chiar și așa, social-democrații au precizat că acest incident, care îi pune pe colegii liberali într-o lumină proastă, nu va duce la ruperea coaliției de guvernare.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: