După ce s-a vehiculat că nu a făcut copii pentru că s-a axat doar pe cariera sa politică înfloritoare, Theresa May a mărturisit că motivul de fapt este altul. 

Întrebată de Nick Ferarri, la postul deradio LBC, dacă ar fi fost o femeie diferită în cazul în care ar fi avut copii, May a declarat că: „Cred că e imposibil să dau un răspuns. Nu am de unde să știu cum aș fi fost, dacă aș fi avut copii. E trist. Pur și simplu, pentru mine a fost imposibil să fac copii. Sigur, nu suntem singurul cuplu în situația asta”.

Theresa May s-a născut în 1956 în Eastbourne, Sussex. Tatăl său, reverendul Hubert Brasier, era un vicar anglican. A studiat la Holton Park Girls' Grammar School, apoi la St Hugh's College de Oxford, absolvind în 1977, unde l-a întâlnit pe viitorul ei soț, Philip May.  Și-a început cariera la banca Angliei, apoi a lucrat la Association for Payment Clearing Service (Asociația pentru Servicii de Execuție de Plăți), o asociație profesională pentru societății de plăți prin card de credit. Din 1986 până în 1994 a fost și consilier local conservator pentru burgul londonez Merton.

A fost aleasă MP pentru Maidenhead din cadrul alegerilor generale din 1997 și a devenit purtător de cuvânt fantomă pentru școlii, persoanele cu handicap și femei în echipa de opoziție lui William Hague. Apoi a ocupat diferite poziții fantomă sub conducerea lui Iain Duncan Smith, al lui Michael Howard și al lui David Cameron. În 2002 a devenit prima femeie președinte a Partidului Conservator și s-a alăturat consiliului privat al Majestății Sale. În 2005, a devenit liderul fantomă al Camerei Comunelor. Din 13 iulie 2016 este prim-ministrul Regatului Unit.

 

Te-ar putea interesa și: