Evenimentul Zilei > Justitie > Sebastian Ghiță se poate întoarce în România. Decizie de ultim moment al Curții de Apel
Sebastian Ghiță se poate întoarce în România. Decizie de ultim moment al Curții de Apel

Sebastian Ghiță se poate întoarce în România. Decizie de ultim moment al Curții de Apel

În urma anulării mandatului de arestare, Ministerul Justiției a retras cererea de extrădare pe numele lui Sebastian Ghiță.

În acest moment, nu mai există temei juridic pentru cererea de extrădare formulată de autoritățile din România, o dată cu anularea mandatului de arestare, a decis, joi, Curtea de Apel din Ploiești, informează antena3.ro.

Sebastian Ghiță a plecat din țară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 în Serbia.

Omul de afaceri a declarat, într-un interviu pentru jurnalistul Ion Cristoiu, că a plecat din țară pentru că se temea pentru propria viață.

„Mi-am dat seama că Georgian Pop, care până atunci era băieţel de ambasadă, mă trăgea de ureche, alt senator mai în vârstă mă mângaia aşa pe cap, mai că nu îmi trăgea câte o pălmuţă. Îmi era evident că toţi de acolo fuseseră într-un fel sau în altul informaţi că mă arestează, că nu mai am nicio şansă, că e totul pregătit. Sunt un om care poate să-şi dea seama când un lucru rău se întâmplă. A fost o senzaţie foarte urâtă şi totuşi să îţi fie frică pentru viaţa ta nu e o chestiune simplă. Mă compătimea toată lumea pe acolo şi m-a îngrijorat situaţia”, a declarat Sebastian Ghiță.