Sebastian Burduja sau Gabriela Firea? Primăria Capitalei, test dur al Alianței PNL-PSD

Sebastian Burduja sau Gabriela Firea? Primăria Capitalei, test dur al Alianței PNL-PSD Sebastian Burduja; Sursa foto: Arhiva EvZ

Sebastian Burduja are prima șansă de a deveni candidatul comun al Alianței PNL-PSD la Primăria Capitalei. Surse politice au declarat în exclusivitate pentru Evz.ro că Sebastian Burduja este preferat și de Marcel Ciolacu, în detrimentul Gabrielei Firea.

Scena politică românească este martora unei noi confruntări electorale de amploare. De data aceasta pentru controlul Primăriei Capitalei, cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja în centrul atenției. În contextul anunțului recent al comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, tensiunile dintre candidații PSD și PNL la Primăria Capitalei au atins un nou nivel. Un test dur.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a surprins audiența într-o conferință de presă recentă. Afișând o dispoziție jovială și interacționând amical cu Gabriela Firea. Dar a evitat să ofere un răspuns clar în legătură cu candidatura acesteia. În ciuda zâmbetelor schimbate, momentul a devenit tensionat când a venit vorba despre candidatul comun. Referindu-se la șansele celor doi candidați, Firea și Burduja, de a câștiga Primăria Capitalei, Ciolacu a răspuns sec. "Șanse egale", o remarcă care nu a fost pe placul Gabrielei Firea, conform relatărilor Digi24. Nici Piedone nu i-a dat prea multe șanse.

Pe de altă parte, Sebastian Burduja, candidatul PNL, și Gabriela Firea au schimbat declarații războinice în ultimele zile. Amândoi afirmându-și convingerea în propriile șanse de succes. Burduja s-a declarat încrezător în capacitatea sa de a câștiga Primăria Capitalei, în timp ce Firea a criticat lipsa de realizări a contracandidatului său, punându-i la îndoială capacitatea de a mobiliza un număr semnificativ de voturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sebastian Burduja are prima șansă

În acest peisaj încordat, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a intervenit, subliniind că decizia finală privind candidatura pentru Primăria București încă nu a fost luată. Acesta a venit în contextul în care Gabriela Firea a anunțat că PSD va decide în curând cine va fi candidatul oficial, accentuând importanța alegerii celui mai potrivit reprezentant pentru a înfrunta actualul primar.

Gabriela Firea a subliniat necesitatea unei schimbări în conducerea Capitalei, menționând că decizia privind candidatul PSD va fi luată în zilele următoare. "Este esențial ca ce se întâmplă acum în București să nu se mai repete, iar pentru asta avem nevoie de cel mai bun candidat din partea noastră", a declarat Firea, marcând o etapă crucială în pregătirile pentru alegerile ce vor decide viitorul administrativ al Bucureștiului.

Într-o declarație anterioară decizie politice de comasarea alegerilor, făcută pentru News.ro și în cadrul emisiunii Insider Electoral de la Prima News, Burduja și-a exprimat convingerea că va reuși să îi învingă atât pe Gabriela Firea, candidatul PSD, cât și pe actualul primar, Nicușor Dan, subliniind dorința bucureștenilor pentru o nouă direcție.

Sondajele PNL

"Cred că Bucureștiul nu mai are timp de pierdut. Sunt probleme urgente, milioane de bucureșteni așteaptă altceva", a declarat Burduja, evidențiind starea de nemulțumire a cetățenilor față de problemele persistente ale orașului, cum ar fi lipsa apei calde și condițiile precare de trai. Liderul PNL București a subliniat angajamentul său de a munci neobosit pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în capitală.

Sondajele comandate de filiala PNL arată o reticență clară a bucureștenilor față de actualii și foștii lideri ai orașului. Cu două treimi dintre respondenți exprimându-și preferința pentru o alternativă la Gabriela Firea și Nicușor Dan. "Asta înseamnă să îi asculți pe oameni și să le oferi o alternativă. Nu aș putea să mă uit în oglindă știind că nu candidez. Pentru că asta ar însemna să aleg din nou răul cel mai mic", a explicat Burduja.