Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian Burduja a câștigat șefia PNL Sector 1. Și-a surclasat contracandidații obținând 85% din voturi
Sebastian Burduja a câștigat șefia PNL Sector 1. Și-a surclasat contracandidații obținând 85% din voturi

Sebastian Burduja a câștigat șefia PNL Sector 1. Și-a surclasat contracandidații obținând 85% din voturi

Deputatul Sebastian Burduja a obținut un nou mandat, al doilea, de președinte al organizației PNL din Sectorul 1.

Deputatul liberal, despre care se știe că este un susținător al actualului președinte al PNL, Ludovic Orban a fost ales cu aproape 85% din voturi. Sebastian Burduja a câștigat detașat aceste alegeri în fața contracandidaților săi, Dragoș Preda, care a primit doar 10,3% din voturi și Helena Raicu – 4,2%. De altfel, rezultatul alegerilor era previzibil, Sebastian Burduja bucurându-se de susținerea masivă a membrilor PNL Sector 1.

„Aproape 500 de membri au venit astăzi la alegerile interne, în care a fost votată noua conducere a filialei. (…) Le mulțumesc tuturor colegilor care m-au reales ca Președinte al PNL Sector 1 astăzi, cu 85% din 477 de voturi exprimate. Îi felicit pe colegii noștri, Helena Raicu si pe Dragoș Preda, pentru competiția aprigă — este o parte esențială din spiritul liberal. Sunt mândru, onorat și recunoscător că la PNL Sector 1 am reușit să construim împreună cu oameni de caracter si liberali autentici o echipă formidabilă. Pas cu pas, fără compromisuri”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook, la scurtă vreme după ce a fost reales în fruntea PNL Sector 1.

Deputatul liberal a mulțumit echipei sale și a anunțat că va continua politica pentru oameni, din ușă în ușă, atent la „nevoile cetățenilor”.

„Am spus de la bun început: politica pentru oameni se face printre oameni – în stradă, la poarta casei, din ușă în ușă, în fiecare clipă atenți la nevoile cetățenilor. Și asta am făcut împreună, iar astăzi sunt zeci de proiecte și zeci de mii de cetateni pe care am reușit să-i sprijinim și cărora le-am redat speranța în Partidul Național Liberal și în România normală și dezvoltată”, a mai scris Sebastian Burduja.

Cine este Sebatian Burduja

Sebastian Burduja a fost ales pentru prima oară președinte al PNL Sector 1 în urmă cu doi ani, în iulie 2019. El a ajuns în PNL după ce partidul său, PACT – Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor, a fost absorbit de PNL.

Sebastian Burduja a înființat acest partid, Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor în anul 2016, când și-a depus și candidature pentru Camera Deputaților. Nu a întrunit voturile necesare pentru un mandat de parlamentar, însă a continuat să activeze în spațiul public. În anii 2017 și 2018, Burduja a fost prezent la mitingurile anti-PSD organizate în București, ocazie cu care s-a apropiat de PNL.

El a participat la mai multe acțiuni ale acestui partid, iar martie 2019 a făcut pasul în PNL.