Evenimentul Zilei > Actualitate > Se sparge buba în Poliția Olt! Polițist investigat de DIICOT, la o lună după Caracal
Se sparge buba în Poliția Olt! Polițist investigat de DIICOT, la o lună după Caracal

Se sparge buba în Poliția Olt! Polițist investigat de DIICOT, la o lună după Caracal

Un agent din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Olt a fost destituit din Poliție. Destituirea s-a făcut în urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină.

Motivul destituirii polițistului îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de „comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.”

Decizia de destituire a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: