Evenimentul Zilei > Social > Se scumpește un produs alimentar des folosit de orice familie. Vezi motivele
Se scumpește un produs alimentar des folosit de orice familie. Vezi motivele

Se scumpește un produs alimentar des folosit de orice familie. Vezi motivele

Ouăle riscă să scumpească din imposibilitatea furnizorilor de a onora cererile de pe piaţă. Efective de păsări ouătoare în scădere

Cu mai puţin de o lună înainte de Sărbătorile de Crăciun, există toate motivele de a creşte preţul ouălor de consum, susţin fermierii, anunță informatia-zilei.ro. Furnizori redutabili din Uniune Europeană sunt în imposibilitatea de a onora comenzile înaintate de comercianţi. Au scăzut efectivele de păsări ouătoare din motive de respectare a condiţiilor de bunăstare, iar unele ferme s-au reprofilat sau au închis porţile.

Spre exemplu, statisticile la nivelul judeţului Satu Mare menţionează existenţa a aproximativ 491.000 de găini ouătoare, din care aproape 60%, mai precis 335.120 de capete se află în gospodăriile populaţiei şi numai 156.000 de capete în fermele specializate. Găinile ouătoare din unităţile specializate la noi în judeţ sunt concentrate în cinci ferme. Cea mai mare deţine 52.555 de capete.

Se cuvine subliniat faptul că din diverse motive unele societăţi specializate în creşterea găinilor ouătoare au renunţat la activitate şi s-au specializat pe creşterea puilor pentru carne şi/sau pentru asigurarea materialului biologic – pui de o zi, pentru fermele de creştere şi îngrăşare chiar.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: