Aşadar, National Gallery îşi aşteaptă vizitatorii începând de miercuri, acesta fiind primul mare muzeu londonez care iese, după mai bine de trei luni, din perioada de izolare.

Directorul muzeului, Gabriele Finaldi, a explicat presei înainte de redeschidere că se aşteaptă la un sfert din numărul obişnuit de vizitatori, adică aproximativ 3.000 – 4.000 pe zi.

National Gallery va avea trei rute pe care vizitatorii le pot face pentru a evita intersectările.

Respectând restricţiile, National Gallery, situat în centrul Londrei, în Trafalgar Square, pune la dispoziţie trei trasee diferite pentru evitarea intersectării vizitatorilor, gel dezinfectant şi o aplicaţie gratuită, ghidurile audio fiind interzise.

”Am avut două obiective: ca vizitatorii să se simtă în siguranţă şi să fie liniştiţi, dar şi ca aceasta să rămână o experienţă plăcută”, a explicat Paul Gray, directorul  muzeului, care a declarat că, în pofida traseelor restrânse, publicul va putea zăbovi pentru a se bucura de opere.

Programul de vizitare a fost redus de la opt la cinci ore pe zi (zece ore vinerea), dar dacă publicul este numeros – ”o situaţie care ne-ar face fericiţi” – acesta poate fi prelungit, a precizat Paul Gray.

Guvernul a anunţat duminică deblocarea unui ajutor de 1,15 miliarde lire sterline destinat instituţiilor culturale din Anglia, sub formă de subvenţii (880 de milioane) şi împrumuturi (270 de milioane).

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE