„Aparatura este comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitățile chirurgicale.

Două săli sunt dotate și cu sisteme de înregistrare și transmisie on-line audio/video, de unde intervenția să poată fi transmisă live pentru studenți și medicii rezidenți, urmând ca astfel să trecem cu toții spre partea de telemedicină.

La Spitalul Universitar de Urgență București, noi, cadrele medicale, punem pacientul mai presus de orice, iar siguranța lui înseamnă un act medical corect, realizat în condiții de calitate și cu aparatură de ultimă generație”, a declarat managerul spitalului, dr. Adriana Nica.

În Blocul Operator de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi, iar valoarea proiectului privind dotarea în integralitate cu aparatură este de aproape 60 de milioane de lei, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern. BOC are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală modernă, printre care chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie-protezare, chirurgie robotică și politraumă și două săli de urgență, dintre care una de politraumă și patru săli de chirurgie generală, ginecologie, ORL, chirurgie plastică, dar și chirurgie toracică.