Evenimentul Zilei > Social > Se prelungește scenariul roșu în București. Nu se așteaptă carantină în Capitală
Se prelungește scenariul roșu în București. Nu se așteaptă carantină în Capitală

Se prelungește scenariul roșu în București. Nu se așteaptă carantină în Capitală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

„La ora 12.00 este mâine (duminică – n.r.) o şedinţă a CMBSU. Mâine vom discuta pe baza propunerii de până acum la prelungirea măsurilor care sunt în vigoare astăzi, pentru că expiră mâine. Pe data de 8 martie, la ora 00.00 au intrat în vigoare măsurile”, a spus Alin Stoica sâmbătă.

Raed Arafat: nu va fi carantină în București

Șeful DSU a specificat sâmbătă la finalul unei ședințe care a avut loc la sediul MAI unde  au participat premierul Florin Cîțu și mai mulți membri ai guvernului că în municipiul București nu va fi instituită carantină. Nici carantină de weekend cum se vehiculase. Discuțiile care vor avea loc în sedința de duminică vor fi doar pentru prelungirea scenariului roșu.

În București au fost suplimentate paturile la ATI

Totodată în București au fost suplimentate paturile de la ATI a anunțat Raed Arafat. Șeful DSU a specificat că s-au făcut eforturi și s-au găsit soluții pentru suplimentarea paturilor, dar și pentru relocarea unor resurse din țară, la București.

Capitala este în continuare afectată de noile infecții cu Coronavirus. Peste 1000 de persoane au fost raportate, infectate în fiecare zi a săptămânii, iar in București rata de incidență a ajuns la 4.85.

Scenariul roșu în vigoare din 7 martie

Pe 7 martie, CMBSU a decis restricţiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea în scenariul roşu se face duminică, la miezul nopţii. Acestea au intrat în vigoare din 8 martie, ora 00.00.

Astfel, vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

„Este permisă organizarea cu prezenţa fizică a simultării examenelor naţional, a examenelor pentru anii terminalu şi a orelor remediale pentru toate clasele”.

Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Se poate continua activitatea teraselor.

De asemenea, este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber.

„Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, arată decizia CMBSU.

Municipiul Bucureşti ieşise din scenariul roşu în 25 ianuarie.