Se pregătește reconcilierea secolului! „MBS este gata să se întâlnească cu Netanyahu la Abu Dhabi”, anunță o sursă de la vârful Emiratelor Arabe Unite.
Primul ministru israelian va efectua joi prima sa vizită în Emiratele Arabe Unite de la acordul care a normalizat relațiile dintre cele două țări. Premierul israelian va pleca de dimineață, probabil cu un avion privat spre Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.


Alianța ruso-chineză atacă Luna. Pericol enorm pentru NASA


Este vorba de o vizită fulger care nu va dura decât câteva ore. Asta pentru că Netanyahu trebuie să fie la Ierusalim înainte de ora 18.00, cân are rogramată o reuniune cu prim-miniștrii ai Ungariei și Cehiei.

Se pregătește reconcilierea secolului!

Toate întâlnirile de la Abu Dhabi vor avea loc pe aeroport. Se așteaptă ca premierul să discute cu prințul moștenitor al Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, la șapte luni după ce Israelul și Emiratele Arabe Unite au anunțat Acordurile de pace și normalizare Abraham.


Întâlnire secretă SUA-China în Alaska? Presa chineză aruncă bomba!


Cea mai importantă întâlnire din această vizită va fi, însă, cea cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman.

Israelul și Arabia Saudită nu au relații diplomatice, dar legăturile dintre țări s-au încălzit, în special din cauza ostalității comune față de Iran, adversarul lor comun. Netanyahu și Mohammed bin Salman s-au mai întâlnit în noiembrie anul trecut în orașul saudit Neom. Deși această informație e confirmată din mai multe surse, niciuna dintre suese nu a confirmat oficial reuniunea.
De altfel, nici acum cele două părți nu confirmă nimic,

Se pregătește reconcilierea secolului! Israelul și Arabia Saudită se îpacă de teama Iranului

Întrebat despre întâlnirea cu Mohammed bin Salman, Netanyahu a răspuns sec: „Cum e să pui întrebări la care știi că nu vei primi niciun răspuns?”, scrie Jerusalem Post.
Cu toate astea, la întâlnirea de mâine este foarte posibil să se ajungă la o împăcare istorică și chir la acțiuni comune.

Ambele țări privesc cu îngrijorare planul lui Joe Biden de a reintegra SUA în acordul nuclear cu Ierusalimul. Israelul a anunțat chiar că este gata pentru o acțiune militară, chiar și fără sprijin american, La rândul lor, saudiții sunt implicați într-un război pein intermediari cu Iranul în Yemen. Drept urmare, nici Arabia Saudită nu-și poate asuma riscul de a permite regimului șiit de la Teheran să dezvolte arne nucleare.

Am intrat în “Era înfruntării marilor puteri”. Începe războiul pentru resurse