Evenimentul Zilei > Economie > Se MĂREŞTE SCHEMA. Numărul de ATAŞAŢI COMERCIALI ai României se va DUBLA
Se MĂREŞTE SCHEMA. Numărul de ATAŞAŢI COMERCIALI ai României se va DUBLA

Se MĂREŞTE SCHEMA. Numărul de ATAŞAŢI COMERCIALI ai României se va DUBLA

Reţeaua de ataşaţi comerciali ar putea fi dublată în următoarea perioadă, iar numărul acestora ar ajunge la circa 84, de la 40 în prezent, a anunţat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă.

"Anul trecut, sub guvernarea tehnocrată, foarte mulţi dintre ataşaţii noştri economici au fost rechemaţi acasă. Avem un plan de reîntregire a reţelei noastre externe. În acest moment, avem în jur de 40 de ataşaţi şi dorim să suplimentăm până la nivelul de 83-84. De la începutul anului au fost ocupate suplimentar 10 posturi, unele dintre ele chiar de către voluntari, care au dorit să se implice, şi să nu lăsăm aceste spaţii goale pentru că fiecare post liber înseamnă pierderea unor contacte şi pierderea unor relaţii economice şi diplomatice", a explicat Laufer, citat de Agerpres.

El a precizat că echipa de la Geneva urmează a fi suplimentată cu 3-4 locuri.

"Ne dorim reîntregirea echipei anul acesta sau într-un termen cât mai scurt şi, odată cu negocierile pentru Brexit şi cu pregătirea preşedinţiei României în fruntea UE, urmează să suplimentăm şi echipa noastră de la Geneva cu încă cel puţin 3-4 persoane. Majoritatea ataşaţilor lucrează în ambasade. Sunt anumite locuri unde nu au fost spaţii şi au birouri care sunt separate", a mai arătat ministrul.