Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întoarce roata! Misiune MApN în SUA, în contextul pandemiei COVID 19
Se întoarce roata! Misiune MApN în SUA, în contextul pandemiei COVID 19

Se întoarce roata! Misiune MApN în SUA, în contextul pandemiei COVID 19

O echipă de 15 specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Potrivit oficialilor MapN, cei 15 români vor sta în Alabama două săptămâni. Ei vor ajuta în  mai multe unități de îngrijire și tratament medical. De asemenea, românii se vor informa ”cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN”, mai arată reprezentanții MApN.

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe si de apărare a României. În acest context, cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).