Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă mâine. Victor Ponta contestă controlul judiciar în dosarul “Ghiţă-Blair” la Instanţa supremă
Se întâmplă mâine. Victor Ponta contestă controlul judiciar în dosarul “Ghiţă-Blair” la Instanţa supremă

Se întâmplă mâine. Victor Ponta contestă controlul judiciar în dosarul “Ghiţă-Blair” la Instanţa supremă

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele subiecte ale zilei de 9 septembrie 2016.

JUSTIŢIE

Plângerea lui Victor Ponta împotriva măsurii controlului judiciar instituită de procurorii DNA în dosarul în care fostul lider PSD este cercetat pentru acuzaţia că i-ar fi "vândut" cu 220.000 de euro un loc în Parlament lui Sebastian Ghiţă şi că l-ar fi adus cu aceşti bani pe Tony Blair în România pentru a strânge "capital electoral" a fost înregistrată la Instanţa supremă cu numărul 3008/1/2016 şi se va judeca mâine, 9 septembrie,  potrivit unor oficiali ai instanţei.

Avocatul lui Victor Ponta, Florian Şurghie, a declarat pentru EVZ a depus  miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere formulată în numele fostului premier privind nelegalitatea şi netemeinicia măsurii controlului judiciar.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pe o periodă de 60 de zile de procurorii DNA-Prahova, în dosarul în care este cercetat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Potrivit unor surse judiciare procurorii îl suspectează pe Victor Ponta că ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a-l pune pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din 2012, când acesta a şi obţinut un fotoliu de deputat. Banii ar fi fost folosiţi de Victor Ponta pentru a finanţa o vizită a fostului premier britanic Tony Blair, în urma căreia procurorii susţin că acesta a câştigat “capital electoral”.

ECONOMIE

Revista Capital organizează conferinţa cu tema “Influenţa Brexit-ului asupra economiei româneşti” (9,30, Pullman Bucharest World Trade Center, Sala New York).

Institutul Naţional de Statistică publică date privind comerţul internaţional cu bunuri al României (date estimate) în luna iulie 2016.

Pe platforma apicolă Băneasa începe Târgul Naţional al Mierii – ediţia de toamnă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: