Vremea, vineri, 9 iulie, va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului României. În vestul și sud-vestul țării, temperaturile vor fi caniculare. În Câmpia de Vest, Dealurile de Vest și Câmpia Română, ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil. În prima parte a zilei, va fi senin, însă după-masa va prezenta înnorări accentuate. Vor fi semnalate vijelii, iar local se vor manifesta averse însoțite de descărcări electrice. În unele zone izolate, se vor raporta și condiții de grindină. Presiunea atmosferică va scădea ușor în prima parte a zilei în sudul, centrul și estul țării.

Temperaturile maxime se vor situa, vineri, între 26 și 28 de grade pe litoral, iar în Banat, Crișana și vestul Olteniei vor atinde 37 de grade. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

Cresc temperaturile în București

Deși joi, în Capitală, temperaturile au atins nivelul normal pentru luna iulie, meteorologii anunță că vineri, temperaturile vor crește din nou. Cerul va fi variabil. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică va scădea ușor în prima parte a zilei.

Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 33 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 17 și 19 grade.

Cum va fi vremea la munte

În zonele montane, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări accentuate, însă doar temporar. Fenomenele se vor manifesta cu precădere în Carpații Occidentali.
În a doua parte a zilei, se vor manifesta averse torențiale însoțite de descărcări electrice. Vântul, pe durata ploilor, se va intensifica. În zone izolate, se vor raporta și condiții de grindină și vijelii.
Temperaturile nu vor fi foarte diferite de cele din zilele anterioare, potrivit ANM.

Vreme frumoasă la mare

Pe litoral, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi senin, dar și variabil în anumite perioade ale zilei. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În dimineața zilei de vineri, vor fi prezente condiții de ceață – aidoma și spre seară.

Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 28 de grade. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 24 de grade.