Evenimentul Zilei > Social > Se îngroașă gluma pe DN1. Avertismentul Poliției Rutiere pentru șoferi
Se îngroașă gluma pe DN1. Avertismentul Poliției Rutiere pentru șoferi

Se îngroașă gluma pe DN1. Avertismentul Poliției Rutiere pentru șoferi

Centrul Infotrafic recomandă șoferilor care circulă pe traseul București – Brașov să caute rute alternative, dat fiind că traficul pe DN1 s-a aglomerat, pe acest sens.

Traficul este intens pe DN1, pe sensul dinspre Braşov spre Bucureşti, numărul autoturismelor înmulțindu-se de la oră la oră, după cum arată un comunicat de presă transmis de Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, s-au format coloane de autoturisme pe raza localităților Bușteni, Azuga și Predeal, pe sensul de mers dinspre București spre Brașov. De asemenea, s-a constatat că traficul s-a aglomerat foarte mult și apare riscul producerii unor ambuteiaje și pe sensul de circulație dinspre Brașov spre București, între kilometrii 138 – 132,de la limita cu județul Brașov până în stațiunea Bușteni.

În aceste condiții, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să caute și să folosească rutele alternative, mai puțin aglomerate, astfel încât să evite situațiile în care vor fi nevoiți să piardă timp în trafic.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră – 13,00, pe sensul de urcare al DN1 Bucureşti-Braşov sunt înregistrate valori ridicate de trafic, fiind formată coloană în mişcare pe raza staţiunilor Buşteni, Azuga şi Predeal. Iar pe sensul către Bucureşti, traficul este intens pe tronsonul kilometric 138 – 132, de la limita cu judeţul Braşov până în staţiunea Buşteni”, anunță comunicatul transmis de Centrul INFOTRAFIC.

În acest context, reprezentanții Centrului INFOTRAFIC le recomandăm conducătorilor auto mai multe rute alternative pentru DN1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti. Acestea sunt DN 1A între Braşov – Cheia – Ploieşti – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – iteşti – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – Bucureşti; DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Pe de altă parte, Centrul INFOTRAFIC îi sfătuieşte pe conducătorii auto să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, șoferilor li se recomande să respecte indicaţiile transmise de poliţiştii prezenți la fața locului care au sarcina de a fludiza circulaţia rutieră, pentru a evita ambuteiajele și accidentele rutiere.

Citește și:

Avariile la termoficare se țin lanț. Autoritățile sunt depășite. Apa caldă, un lux

Ce capricii mai are vremea în următoarele zile..Se încălzește și nu prea…