Evenimentul Zilei > Actualitate > Se face lumină în cazul Caracal? Dezvăluire de ultima oră!
Se face lumină în cazul Caracal? Dezvăluire de ultima oră!

Se face lumină în cazul Caracal? Dezvăluire de ultima oră!

Directorul Institutului de Criminalistică, Romică Potorac, a dezvăluit la Antena 3, care este părerea sa legată de experimentul făcut cu arderea unor oase într-un butoi

Efectuarea unui experiment privitor la arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații care să facă lumina în cazul posibilei ucideri a Alexandrei Macesanu de către Gheorghe Dincă! Dezvăluirea a fost făcută, la Antena 3, de către directorul Institutului de Criminalistică, Romică Potorac, relatează cancan.ro.

„Dacă ne referim strict la osemintele găsite în cazul Caracal, un răspuns punctual este nu. Analiză izotopului carbonului 14 se realizează pentru oase de mii de ani. Tipul de înjumătățire a carbonului în oase este de 15.470 de ani +/- 30 de ani. Nu ne va oferi o informație niciodată dacă oasele provin dintr-un anumit an. Ne va oferi o informație că oasele provin dintr-o anumită perioadă, sunt ale unei persoane de exemplu care a trăit în 1920 sau 2019. În funcție de tipul de analiză efectuată. Arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în cazul de față. Nu va aduce informații care să fie utilize cauzei. Modul în care a fost găsit butoiul, modul în care au fost găsite oasele la fața locului. Un astfel de experiment nu aduce nicio informație”, a dezvăluit directorul Institutului de Criminalistică, la postul central de televiziune.

Cazul Caracal, în presa italiană

În presa italiană a apărut, pe data de 2 octombrie, un articol privitor la cele două fete care ar fi fost răpite de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Ziariștii relatează că Dincă a recunoscut că le-ar fi omorât pe cele două adolescente.În cazul Luizei, anchetatorii nu au găsit, încă, elemente care să demonstreze veridicitatea declarației lui Gheorghe Dincă. Jurnaliștii italieni au ales un titlu sugestiv: ”Omorâte sau dispărute? Misterul fetelor românce, și au reluat ”filmul evenimentelor” din momentul în care Gheorghe Dincă a luat-o la ocazie pe Alexandra Măceșanu. La sfârșitul articolului, ziariștii au făcut un apel către italienii care susțin ce le-ar fi văzut pe cele două fete în Italia, să ofere și alte informații anchetatorilor.

,,Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, dispare la 24 iulie 2019, după ce a fost luată cu autostopul de Gheorghe Dincă, un mecanic în vârstă de 65 de ani din Caracal (un oraș aflat la aproximativ 140 km de București, în sud -vestul țării). Bărbatul a închis ușile mașinii sale cu geamurile vopsite și apoi a dus-o pe fată la casă lui, unde a legat-o, a violat-o și a bătut-o. În 25 iulie dimineața, la ora 11.00, Alexandra, profitând de absența bărbatului, a telefonat de trei ori la 112 de la un telefon vechi, fără SIM, găsit în locuință. Ea spune că a fost răpită și încearcă să descrie ceea ce vede în jur, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă unde se află: este supărată, este foarte speriată. Poliția a localizat-o la două dimineața și solicită simultan și obține imediat un mandat de la judecător pentru intrare, dar va intră doar 4 ore mai târziu, la 6.00. Ei petrec, prin urmare, 19 ore de la apelurile fetei la casă lui Gheorghe Dincă”, se dezvăluie în articolul ziariștilor de la emisiunea ”Chi l’ha visto?” de pe RAI3, unde a fost difuzat și un material în care se solicită ajutorul italienilor, după ce unii martori au declarat că le-ar fi văzut pe fete în Italia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: