ASA Târgu Mureș a ratat dramatic titlul intern, după o înfrângere suferită în ultima etapă, pe teren propriu, scor 1-2, cu Oțelul Galați. Ardelenii s-au clasat pe locul al doilea și vor evolua în preliminariile Ligii Europa, dar la fel ca și în cazul altor echipe, performanța riscă să dezintegreze clubul.

„L-au furat” saudiții

„Roș-albaștrii” l-au pierdut pe antrenorul Liviu Ciobotariu, cel care, miercuri, a ajuns la un acord verbal cu oficialii echipei și era aștepat la Târgu Mureș pentru a semna un nou contract. Însă, „Ciobi” s-a răzgândit și a parafat o înțelegere cu Al Faisaly, ocupanta locului al 7-lea în ultimul sezon din campionatul Arabiei Saudite. Vestea a căzut foarte prost pentru cei de la ASA, mai ales că și Narcis Răducan, președintele executiv, și-a dat demisia, pentru a semna cu cei de la Pandurii Târgu Jiu.

„ASA Târgu Mureș dorește să le mulțumească antrenorului principal, Liviu Ciobotariu, și președintelui executiv, Narcis Răducan, pentru performanța deosebită realizată împreună cu echipa, în acest sezon. Munca din acest retur, la Târgu Mureș, a avut ca finalitate obținerea locului 2 în clasament și o luptă până în ultimul minut pentru titlul de campion”, au anunțat mureșenii.

Performanța = faliment

La nivel de lot, ASA l-a pierdut pe Ousman N’Doye, ajuns la FC Viitorul, iar Ianis Zicu și Claudiu Bumba sunt și ei pe picior de plecare. Clubul se confruntă cu probleme financiare, din cauza parcursului foarte bun din retur. Seria de victorii i-a luat prin surpindere pe oficiali, care în acest moment nu au resurse pentru a plăti primele cuvenite.

Astfel, în această perioadă ASA pare că începe să prezinte simptomele unei implozii cu care s-au mai confruntat Unirea Urziceni Oțelul Galați sau FC Vaslui, foste formații de top în Liga I.